Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába

Bertók Rózsa (Szerk.) - Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába

Jelen könyv az etika elméleti kérdéseit, az etika történetének európai vonulatában található típusokat, irányzatokat, filozófusoktól és nem filozófus írástudók tollából származó anyagokat igyekszik bemutatni – vázlatosan.Az etika tanárának talán a legnehezebb a dolga akkor, amikor elköteleződés nélkül, s befolyásolástól mentesen közvetíti a legkülönfélébb korszakok, gondolkodók, iskolák, filozófiai irányzatok eszméit. A kötetet azok az általános iskolában tanító pedagógusok is haszonnal forgathatják, akik komolyan veszik a háttértanulmányokat, és történetileg és tematikusan is tájékozódni akarnak az órák anyagának tudományos alapjairól. Az etika a filozófiai diszciplína részeként biztosítékot ad a történeti tájékozódásra, a különböző iskolák és irányzatok megjelenítésére, és természetes úton mutatja meg a korszakok szerinti eltéréseket, miközben nem kényszeríti ki a velük való azonosulást a diákokból, és főleg nem a végletes elköteleződést. A tudományosság színvonala és fenntartása a tökéletes garancia, hogy egyetlen tanár se kövesse el azt a hibát, hogy a saját ízlését, neveltetését, eszméit, meggyőződéseit adja át a diákoknak, mert ezt sem a sajátságos hivatása, sem a tantárgy jellege nem engedi meg. Bármilyen iskolatípusban, vagy bármilyen korú gyereknek etikát tanítani óriási felelősség. A tanár szempontjából elengedhetetlen a magas színvonalú felkészültség. Ez a felkészültség pedig a tudományterületnek megfelelő kell legyen, jelesül a filozófiai diszciplína gyakorlati részének követelményeit kell hordozza. A tudományos színvonalból és az elkötelezetlen követelményekből nem vehet vissza az a tény, hogy ezt a tárgyat milyen iskolai szinten (akár általános iskolai első osztályosoknak) tanítják. Jelen kötet nemcsak történeti és szakterületi fogalmi szinten kívánja segíteni az etikatanárokat, hanem példát is akar adni a különböző korok cselekményeinek, emberi relációinak, egyéni és közösségi konfliktusainak megértéséhez. Mindig könnyebb helyzetben van a tanár akkor, ha rendelkezik klasszikus példával és több szempontból is elemzett irodalommal az aktuális téma megvilágításához.A kötetet a közoktatásban erkölcstant tanító tanároknak, a középszintű iskolák etika oktatóinak ajánljuk, valamint a Bologna-típusú bölcsészképzés BA-ban tanuló hallgatóknak szánjuk a tanulmányaik kezdeti időszakában való eligazodáshoz.A Könyv Magyarul!


Letöltések Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  185
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  350 gr
  ISBN:
  2050000040405
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2383637 / 1125290  TAGS:
  Online Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába ebook, könyvet Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába FB2, Download Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába PDF , Download Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába MOBI, Online Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába könyvet, ingyenes letöltések Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába IPhone, Online könyvet Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába PDF, ingyenes Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába DJVU, ingyenes letöltések Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába TXT, letöltések Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába RTF, Online Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába FB2 , e-könyvet Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába letöltések TXT, ingyenes Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába letöltések könyvet, e-könyvet Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába download MOBI, letöltések Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába IPad, olvas Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába MOBI, olvas Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába DOC, ingyenes Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába AWZ, Download e-könyvet Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába iPad , ingyenes Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába DJVU, Download Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába DVD, olvas Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába TXT, Book Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába letöltések DJVU, Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába letöltések könyvet ingyenes, Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába letöltések könyvet pdf ingyenes, Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába pdf ingyenes, Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába letöltések könyvet epub ingyenes, Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply