Bevezetés az elemi részek fizikájába

Horváth Dezső - Trócsányi Zoltán - Bevezetés az elemi részek fizikájába

Tankönyvünkben összegezzük a részecskefizika jelenlegi állását bevezető szinten, fizikushallgatók számára. Az első három részt érdeklődő BSc-, de elsősorban MSc-hallgatóknak szánjuk, a negyedik rész pedig részecskefizikára szakosodó, haladó MSc- és kezdő PhD-hallgatóknak szól, megkísérelve a bevezetést a meglehetősen bonyolult matematikai formalizmusba. A kétlépcsős megközelítésben ugyanazoknak a jelenségeknek egyre mélyebb megértését kínáljuk. Felépítjük a részecskefizika jelenleg elfogadott és igazolt elméletét, a standard modellt, áttekintve annak kísérleti bizonyítékait és a hozzá vezető elméleti és kísérleti módszereket. A legegyszerűbb korszerű mérések példáján megmutatjuk, hogyan lehet alapelvekből elméleti becsléseket kapni mérhető mennyiségekre, mekkora azok bizonytalansága, és hogyan lehet a becslések pontosságát szisztematikusan javítani. Célunk az, hogy átfogó és felfogható képet nyújtsunk a témáról olyan szinten, amelyet heti tíz órában két félév alatt el lehet sajátítani.
Horváth Dezső kísérleti részecskefizikus, közös BudapestDebrecen kutatócsoportokat szervezett CERN-kísérletekre. Jelenleg az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont professor emeritusa, és magántanárként részecskefizikát oktat a Debreceni Egyetemen. Tudományos tevékenységéért több díjjal jutalmazták, 2012-ben megkapta a Magyar Köztársaság Széchenyi-díját.
Trócsányi Zoltán fizikus, az MTA rendes tagja, a Debreceni Egyetem Fizikai Intézetének, valamint Fizikai Tudományok Doktori Iskolájának igazgatója, az erős kölcsönhatás elméletének nemzetközileg elismert kutatója. Debrecenben meghonosította a részecskefizikai kutatásokat. Tudományos, oktatási, tudományszervezési és ismeretterjesztő tevékenységéért számos díjjal jutalmazták.A Könyv Magyarul!


Letöltések Bevezetés az elemi részek fizikájába ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Bevezetés az elemi részek fizikájába ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  344
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  586 gr
  ISBN:
  9789632799070
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2694604 / 1163770
  Series:


  TAGS:
  Online Bevezetés az elemi részek fizikájába ebook, könyvet Bevezetés az elemi részek fizikájába FB2, Download Bevezetés az elemi részek fizikájába PDF , Download Bevezetés az elemi részek fizikájába MOBI, Online Bevezetés az elemi részek fizikájába könyvet, ingyenes letöltések Bevezetés az elemi részek fizikájába IPhone, Online könyvet Bevezetés az elemi részek fizikájába PDF, ingyenes Bevezetés az elemi részek fizikájába DJVU, ingyenes letöltések Bevezetés az elemi részek fizikájába TXT, letöltések Bevezetés az elemi részek fizikájába RTF, Online Bevezetés az elemi részek fizikájába FB2 , e-könyvet Bevezetés az elemi részek fizikájába letöltések TXT, ingyenes Bevezetés az elemi részek fizikájába letöltések könyvet, e-könyvet Bevezetés az elemi részek fizikájába download MOBI, letöltések Bevezetés az elemi részek fizikájába IPad, olvas Bevezetés az elemi részek fizikájába MOBI, olvas Bevezetés az elemi részek fizikájába DOC, ingyenes Bevezetés az elemi részek fizikájába AWZ, Download e-könyvet Bevezetés az elemi részek fizikájába iPad , ingyenes Bevezetés az elemi részek fizikájába DJVU, Download Bevezetés az elemi részek fizikájába e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Bevezetés az elemi részek fizikájába DVD, olvas Bevezetés az elemi részek fizikájába TXT, Book Bevezetés az elemi részek fizikájába letöltések DJVU, Bevezetés az elemi részek fizikájába letöltések könyvet ingyenes, Bevezetés az elemi részek fizikájába letöltések könyvet pdf ingyenes, Bevezetés az elemi részek fizikájába pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Bevezetés az elemi részek fizikájába pdf ingyenes, Bevezetés az elemi részek fizikájába letöltések könyvet epub ingyenes, Bevezetés az elemi részek fizikájába ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply