Bevezetés a kognitív nyelvészetbe

Tolcsvai Nagy Gábor - Bevezetés a kognitív nyelvészetbe

A kognitív nyelvészet olyan funkcionális nyelvmagyarázat, amely a beszélő ember megismerőképességeiből és az emberi kommunikáció fő jellemzőiből kiindulva mutatja be a nyelvet. A beszélő ember jelentést kíván nyelvi formába önteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, úgy, hogy társa figyelmét beszédének tárgyára irányítja. A nyelvi jelentés fogalmi kidolgozása az emberi megismerés általános elmebeli lehetőségei szerint történik meg. A nyelvi rendszer a megismerő és cselekvő ember tevékenysége során funkcionál, közös figyelmi és jelentésképző jelenetekben, egy kultúra közegében. A nyelvi rendszer megtanulandó sematikus, konvencionált nyelvi szerkezetek hálózata. E struktúrák meghatározó összetevője a jelentés; e struktúrák mindig a beszédhelyzethez és a beszélgetésben részt vevők éppen előhívott tudásához igazodó nyelvi szerkezetekben valósulnak meg. Rendszer és használat szorosan összefügg. A Bevezetés részletesen tárgyalja a kommunikációs alaphelyzetet, a kognitív nyelvészet tudományelméleti alapjait és elméleti keretét. A prototípuselvű kategorizáció, a konstruálás tényezői (a figyelem, a perspektiváltság, a séma, a lehorgonyzás és a szubjektivizáció) éppúgy részletes kifejtést kap, mint a jelentés (így a metafora, a poliszémia, a referenciapont-szerkezet, a kompozitumszerkezet, az egyszerű mondat szemantikája). Külön fejezet foglalkozik a stílus és az irodalomértés kognitív leírásával, valamint kitér a nyelvpedagógiai kérdésekre.A Könyv Magyarul!


Letöltések Bevezetés a kognitív nyelvészetbe ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Bevezetés a kognitív nyelvészetbe ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  390
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  766 gr
  ISBN:
  9789632762395
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2466093 / 1095293  TAGS:
  Online Bevezetés a kognitív nyelvészetbe ebook, könyvet Bevezetés a kognitív nyelvészetbe FB2, Download Bevezetés a kognitív nyelvészetbe PDF , Download Bevezetés a kognitív nyelvészetbe MOBI, Online Bevezetés a kognitív nyelvészetbe könyvet, ingyenes letöltések Bevezetés a kognitív nyelvészetbe IPhone, Online könyvet Bevezetés a kognitív nyelvészetbe PDF, ingyenes Bevezetés a kognitív nyelvészetbe DJVU, ingyenes letöltések Bevezetés a kognitív nyelvészetbe TXT, letöltések Bevezetés a kognitív nyelvészetbe RTF, Online Bevezetés a kognitív nyelvészetbe FB2 , e-könyvet Bevezetés a kognitív nyelvészetbe letöltések TXT, ingyenes Bevezetés a kognitív nyelvészetbe letöltések könyvet, e-könyvet Bevezetés a kognitív nyelvészetbe download MOBI, letöltések Bevezetés a kognitív nyelvészetbe IPad, olvas Bevezetés a kognitív nyelvészetbe MOBI, olvas Bevezetés a kognitív nyelvészetbe DOC, ingyenes Bevezetés a kognitív nyelvészetbe AWZ, Download e-könyvet Bevezetés a kognitív nyelvészetbe iPad , ingyenes Bevezetés a kognitív nyelvészetbe DJVU, Download Bevezetés a kognitív nyelvészetbe e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Bevezetés a kognitív nyelvészetbe DVD, olvas Bevezetés a kognitív nyelvészetbe TXT, Book Bevezetés a kognitív nyelvészetbe letöltések DJVU, Bevezetés a kognitív nyelvészetbe letöltések könyvet ingyenes, Bevezetés a kognitív nyelvészetbe letöltések könyvet pdf ingyenes, Bevezetés a kognitív nyelvészetbe pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Bevezetés a kognitív nyelvészetbe pdf ingyenes, Bevezetés a kognitív nyelvészetbe letöltések könyvet epub ingyenes, Bevezetés a kognitív nyelvészetbe ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply