Beszterce ostroma

Mikszáth Kálmán - Beszterce ostroma

"Mikszáth munkásságának legértékesebb darabjai, a novellák és az országgyűlési karcolatok mellett, regényei. Kritikája éles, de mindig humorral és megbocsátással keveredik. Tisztán látott, még inkább elnéző a tekintete. Ismerte a korabeli állapotokat, ám nagyon jól ismerte az emberi lelket is. Tudta, az ember esendő, nemcsak él, olykor vissza is él a lehetőségekkel. És melyik korban nincsenek bizonyos lehetőségek? Ebben a "mikszáthos" . szemléletben, utánozhatatlan stílusban formálta meg remekeit (Tót atyafiak, A jó palócok, A beszélő köntös, Szent Péter esernyője, Beszterce ostroma, A gavallérok, Új Zrinyiász, Különös házasság, A Noszty fiú esete Tóth Marival, A fekete város stb.) A Beszterce ostroma (1895) Mikszáth egyik legolvasottabb regénye. Nem véletlenül. A groteszk elemeket is hordozó mű középpontjában egy negatív, mai szóhasználattal élve deviáns hőssel az író időszerűségének ékes bizonyítéka. Nedec várának ura, Pongrácz gróf egy magyar Don Quijote. A 19. században élve hadat üzen saját századának. Középkorias gesztusaival tetteivel a nevetségességen túl az olvasó együttérzését s szeretetét is kivívja. Ez nem az „őrülteknek" kijáró elnéző szeretet hanem a nagy álmok képviselője iránti rokonszenv. Pongrácz gróf elmeállapota a 19. század mércéjével mérve orvosi eset. De így is környezete és kora fölé magasodik nemegyszer: a tiszta lovagi eszmények anakronisztikusak ugyan, de sok vonatkozásban értékesebbek a jelennél. Pongrácz gróf a mi századunk különceinek egyik előfutára." Kaiser LászlóA Könyv Magyarul!


Letöltések Beszterce ostroma ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Beszterce ostroma ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  208
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  156 gr
  ISBN:
  9789637304316
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2005
  Commodity code:
  2057777 / 1111069
  Series:


  TAGS:
  Online Beszterce ostroma ebook, könyvet Beszterce ostroma FB2, Download Beszterce ostroma PDF , Download Beszterce ostroma MOBI, Online Beszterce ostroma könyvet, ingyenes letöltések Beszterce ostroma IPhone, Online könyvet Beszterce ostroma PDF, ingyenes Beszterce ostroma DJVU, ingyenes letöltések Beszterce ostroma TXT, letöltések Beszterce ostroma RTF, Online Beszterce ostroma FB2 , e-könyvet Beszterce ostroma letöltések TXT, ingyenes Beszterce ostroma letöltések könyvet, e-könyvet Beszterce ostroma download MOBI, letöltések Beszterce ostroma IPad, olvas Beszterce ostroma MOBI, olvas Beszterce ostroma DOC, ingyenes Beszterce ostroma AWZ, Download e-könyvet Beszterce ostroma iPad , ingyenes Beszterce ostroma DJVU, Download Beszterce ostroma e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Beszterce ostroma DVD, olvas Beszterce ostroma TXT, Book Beszterce ostroma letöltések DJVU, Beszterce ostroma letöltések könyvet ingyenes, Beszterce ostroma letöltések könyvet pdf ingyenes, Beszterce ostroma pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Beszterce ostroma pdf ingyenes, Beszterce ostroma letöltések könyvet epub ingyenes, Beszterce ostroma ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply