“Bérharcos” munkásmozgalom vagy “államépítő” szocializmus?

Veres Péter - "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus?

Már javában tartott a második világháború, amikor 1943 márciusában megjelent Veres Péter írása a Magyar Csillag hasábjain. Az író számára nem volt vitás, hogy a magyar társadalom továbbfejlődésének egyetlen útja csakis a szocializmus felé vezethet. S éppen ezért oly fontos, hogy a progresszió különböző irányzatai szót értsenek; hogy a munkásság és parasztság tömegei – s ideológusaik – közös nevezőre jussanak e harcban. Mint írja: "Engem e kérdésben csak az vezet, hogy a szellem és a nép – paraszt és munkás – egymásra talál-e, és törekvésük meg tudja-e a szellem termékenyíteni egymást. Meg tudja-e a szellem embere értenie napi bajokban fuldokló tömeget és a mozgalmi jelszavairól lemondani nem tudó élcsapatot, és megtudja-e a bérmunkás valóságban élő és bérharcos eszmevilággal telített ipari munkásság érteni egyrészt a föld nélküli parsztság külön szempontjait, másrészt a szellem embereinek messze tekintő, népsorsra vigyázó, közösségépítő szocializmusát."A Könyv Magyarul!


Letöltések "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 19.8 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  56
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9631408124
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1986
  Commodity code:


  TAGS:
  Online "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? ebook, könyvet "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? FB2, Download "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? PDF , Download "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? MOBI, Online "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? könyvet, ingyenes letöltések "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? IPhone, Online könyvet "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? PDF, ingyenes "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? DJVU, ingyenes letöltések "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? TXT, letöltések "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? RTF, Online "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? FB2 , e-könyvet "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? letöltések TXT, ingyenes "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? letöltések könyvet, e-könyvet "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? download MOBI, letöltések "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? IPad, olvas "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? MOBI, olvas "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? DOC, ingyenes "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? AWZ, Download e-könyvet "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? iPad , ingyenes "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? DJVU, Download "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? DVD, olvas "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? TXT, Book "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? letöltések DJVU, "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? letöltések könyvet ingyenes, "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? letöltések könyvet pdf ingyenes, "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? pdf ingyenes, "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? letöltések könyvet epub ingyenes, "Bérharcos" munkásmozgalom vagy "államépítő" szocializmus? ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply