Bejárati égbolt

Hajós Eszter - Bejárati égbolt

A gyökerükkel gondolkodnak a fák. Legérzékenyebb, emlékezni, figyelni és irányítani képes szerveik mélyen a föld alatt vannak, és itt, a mélyben "töprengik ki" a pompásabbnál pompásabb lombokat. A költőként is izgalmas nyelvet kimunkáló Hajós Eszter is így tesz, szinte minden kisprózáját (melyek kisprózák ugyan, de egyszersmind "nagy versek" is) a legalapvetőbb egzisztenciális tapasztalatok kimondásával indítja: milyen az ég, milyen a föld, hol a helyem, ki vagyok. A többféle műfajt és hagyományt egymásba tükröző írásokban a teljességhez a gyerekkor esszenciális magára hagyatottságából kiindulva jutunk el. Mintha ezekben a sokféle irodalmi beszédmódot ötvöző szövegekben egy gyermek birkózna a nem-lét metafizikájával, a felnőttek árulásával és a szinte mindenhol kitapintható gonoszsággal – egy gyermek, azaz kívülálló, aki az angyalok, vagy még inkább az állatok tekintetével figyel. A szövegek egy szimbolikus, ismeretlen, de mégis ismerős földrészt járnak körül. Nem konkrét kerteket, hidakat, utakat találunk bennük, hanem mágikus tájakat, metafizikai csomópontokat: a kertet, a hidat, az utat, ahol rácsodálkozhatunk a létezés értelmetlenségére. Vagy éppenséggel az értelmére: mert mint a Klee-festmények éjszakai kertjében, itt sem vagyunk teljesen egyedül: a delejes sötétben úgy ragyognak az álomba merülő lények – legtöbbször gyerekek, növények és állatok -, mint földöntúli ígéretek.
Reménykedünk benne, hogy az elsőkötetes, Prágai Tamás-díjas fiatal író varázslatos elbeszélői nyelve sok olvasóra talál, és metafizikus irányultsága nagyobb lélegzetű elbeszélői formákat is inspirál.
Bánki ÉvaA Könyv Magyarul!


Letöltések Bejárati égbolt ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Bejárati égbolt ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  298
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  316 gr
  ISBN:
  9789632637013
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2700262 / 1166577  TAGS:
  Online Bejárati égbolt ebook, könyvet Bejárati égbolt FB2, Download Bejárati égbolt PDF , Download Bejárati égbolt MOBI, Online Bejárati égbolt könyvet, ingyenes letöltések Bejárati égbolt IPhone, Online könyvet Bejárati égbolt PDF, ingyenes Bejárati égbolt DJVU, ingyenes letöltések Bejárati égbolt TXT, letöltések Bejárati égbolt RTF, Online Bejárati égbolt FB2 , e-könyvet Bejárati égbolt letöltések TXT, ingyenes Bejárati égbolt letöltések könyvet, e-könyvet Bejárati égbolt download MOBI, letöltések Bejárati égbolt IPad, olvas Bejárati égbolt MOBI, olvas Bejárati égbolt DOC, ingyenes Bejárati égbolt AWZ, Download e-könyvet Bejárati égbolt iPad , ingyenes Bejárati égbolt DJVU, Download Bejárati égbolt e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Bejárati égbolt DVD, olvas Bejárati égbolt TXT, Book Bejárati égbolt letöltések DJVU, Bejárati égbolt letöltések könyvet ingyenes, Bejárati égbolt letöltések könyvet pdf ingyenes, Bejárati égbolt pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Bejárati égbolt pdf ingyenes, Bejárati égbolt letöltések könyvet epub ingyenes, Bejárati égbolt ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply