Bakasirató

Váradi-Balogh László - Bakasirató

Váradi-Balogh László nem fiatalember. Az olvasó azonban most találkozik az első könyvével. Foglalkozására nézve színész, de az "exegi monumentum" igénye tollat adott a kezébe. Nem magának, gyermekkori pajtásának, katona bajtársának állít emléket Bakasirató-jában, lélegzetelállítóan érdekes, magával ragadó, tárgyszerűség és líraiság művészi fonadékából összeálló eseménysorokban.
A regény kerettörténete a második világháború néhány emberi és embertelen epizódja, amelyek csupán előkészítői egy ember tragédiájának. A könyv különös nevű hősét, Bigut, szadista frontparancsnokának revolvergolyója öli meg 1944 februárjában, valahol Ukrajna hómezőin. Miért kellett Bigunak elpusztulnia? Mi volt a bűne? Ártatlanság? Józan, földközeli tisztaság? Mi az a szavakba nem önthető erkölcsi tartalék, lelki emelkedettség, mely olyan elviselhetetlen a mindenkori világpusztítók számára? S míg ezekre a kérdésekre keresi írónk a választ, felidéződik emlékezetében közös gyermekkora a volt kondásgyerekkel, Biguval: félfalusi, félvárosi környezet a húszas-harmincas évek Romániájában, Nagyvárad külvárosainak és tanyavilágának szociográfiailag pontos, íróilag átlényegített képe.
Hosszú az út a nagyváradi Ősi-majortól Ukrajnáig. Az írónak ezt a beláthatatlan utat kell végigjárnia, míg kínzó kérdéseire választ kap. Az írói jelenlét személyes részvétel lesz, s ez forrósítja föl az önvallomást a népi sirató énekek hőfokára.A Könyv Magyarul!


Letöltések Bakasirató ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Bakasirató ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.8 x 18.8 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  593
  Cover:
  CANVAS BINDING
  ISBN:
  9632708776
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1979
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Bakasirató ebook, könyvet Bakasirató FB2, Download Bakasirató PDF , Download Bakasirató MOBI, Online Bakasirató könyvet, ingyenes letöltések Bakasirató IPhone, Online könyvet Bakasirató PDF, ingyenes Bakasirató DJVU, ingyenes letöltések Bakasirató TXT, letöltések Bakasirató RTF, Online Bakasirató FB2 , e-könyvet Bakasirató letöltések TXT, ingyenes Bakasirató letöltések könyvet, e-könyvet Bakasirató download MOBI, letöltések Bakasirató IPad, olvas Bakasirató MOBI, olvas Bakasirató DOC, ingyenes Bakasirató AWZ, Download e-könyvet Bakasirató iPad , ingyenes Bakasirató DJVU, Download Bakasirató e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Bakasirató DVD, olvas Bakasirató TXT, Book Bakasirató letöltések DJVU, Bakasirató letöltések könyvet ingyenes, Bakasirató letöltések könyvet pdf ingyenes, Bakasirató pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Bakasirató pdf ingyenes, Bakasirató letöltések könyvet epub ingyenes, Bakasirató ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply