Az utolsó magyar királykoronázás

Maczó Ferenc - Az utolsó magyar királykoronázás

A Magyar Tudományos Akadémia Lendület Szent Korona Kutatócsoportjának új kötete az utolsó magyar uralkodókoronázás centenáriuma alkalmából IV. Károly király és Zita királyné ez ideig kevéssé vizsgált, 1916. december végi koronázását mutatja be. A 176 színes és fekete-fehér illusztrációval díszített kötetben Maczó Ferenc a legújabb kutatások alapján, de olvasmányos stílusban tárja fel az ünnepségsorozat eseményeit. Részletesen feltérképezi, miért volt létfontosságú magyar szempontból az első világháború közepette a királykoronázás megszervezése. A kismonográfiából megismerhetjük a Mátyás-templomban és a budai várban tartott egyházi és világi ceremónia előkészületeit és lefolyását, valamint különleges kulisszatitkait és fennmaradt tárgyi emlékeit is. A könyvben érzékletesen bontakoznak ki annak körülményei, hogy a magyar nemzetépítés jegyében az ünnepségek szervezői miként tették különféle reprezentációs eszközökkel hangsúlyossá a szakrális és állami ceremónia magyaros jellegét. Végül a kötet kiemelt figyelmet szentelt annak is, hogy a harmadik háborús esztendőben az emberek számára milyen üzenetet hordozott a koronázási ünnepség. E könyv mindenkinek ajánlható, aki érdeklődik az utolsó magyar király, Boldog IV. Károly élete, az első világháború története és a 20. századi Magyarország sorsfordulói iránt.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az utolsó magyar királykoronázás ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az utolsó magyar királykoronázás ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  159
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  774 gr
  ISBN:
  9789634160458
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2692269 / 1162192  TAGS:
  Online Az utolsó magyar királykoronázás ebook, könyvet Az utolsó magyar királykoronázás FB2, Download Az utolsó magyar királykoronázás PDF , Download Az utolsó magyar királykoronázás MOBI, Online Az utolsó magyar királykoronázás könyvet, ingyenes letöltések Az utolsó magyar királykoronázás IPhone, Online könyvet Az utolsó magyar királykoronázás PDF, ingyenes Az utolsó magyar királykoronázás DJVU, ingyenes letöltések Az utolsó magyar királykoronázás TXT, letöltések Az utolsó magyar királykoronázás RTF, Online Az utolsó magyar királykoronázás FB2 , e-könyvet Az utolsó magyar királykoronázás letöltések TXT, ingyenes Az utolsó magyar királykoronázás letöltések könyvet, e-könyvet Az utolsó magyar királykoronázás download MOBI, letöltések Az utolsó magyar királykoronázás IPad, olvas Az utolsó magyar királykoronázás MOBI, olvas Az utolsó magyar királykoronázás DOC, ingyenes Az utolsó magyar királykoronázás AWZ, Download e-könyvet Az utolsó magyar királykoronázás iPad , ingyenes Az utolsó magyar királykoronázás DJVU, Download Az utolsó magyar királykoronázás e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az utolsó magyar királykoronázás DVD, olvas Az utolsó magyar királykoronázás TXT, Book Az utolsó magyar királykoronázás letöltések DJVU, Az utolsó magyar királykoronázás letöltések könyvet ingyenes, Az utolsó magyar királykoronázás letöltések könyvet pdf ingyenes, Az utolsó magyar királykoronázás pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az utolsó magyar királykoronázás pdf ingyenes, Az utolsó magyar királykoronázás letöltések könyvet epub ingyenes, Az utolsó magyar királykoronázás ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply