Az utolsó háború

Marcellus Mihály - Az utolsó háború

Marcellus Mihály Marcus Aurelius Pannóniában-sorozatának harmadik, befejező kötete Marcus Aurelius Antoninus császár uralkodásának idején, a szerző A Pannon című regényének eseményeit követően játszódik Pannonia provinciák területén. A regény főszereplői történelmi alakok: mind Marcus Valerius Maximianus pannoniai születésű nemes, a parthus háború veteránja, aki szülőföldjére visszatérve újra fegyvert fog a limest áttörő germánok ellen, mind a Római Birodalom egyik korabeli ellensége, a szarmaták királya, Zanticus.

Hasonlóképpen történelmi alak Marcus Aurelius Antoninus is, aki i. sz. 161-ben lépett a császári trónra, Lucius Verust emelve társcsászárává. Miközben társuralkodójára bízta keleten a parthus fenyegetés visszaverését, rá hárult a birodalom nyugati felét egyre inkább veszélyeztető germán törzsek legyőzése.

A markomannok, quadok és szarmaták szövetsége a számukra megalázó békeszerződést felrúgva meglepetésszerű támadást indít Pannonia provinciák ellen. Felperzselik a limes menti tanyákat, helyőrségeket, kisvárosokat. Mélyen a tartomány belsejébe nyomulva halált, szenvedést hoznak az ott lakókra, katonákra és békés lakosokra egyaránt.

Rómában az idősödő Marcus Aurelius Antoninus fia és társuralkodója, Commodus környezetében megjelennek a pénz- és hataloméhes talpnyalók, akik kitartó és eszközökben nem válogató aknamunkával egyengetik az utat az ifjú Augustus egyeduralma és saját ambícióik mielőbbi beteljesülése előtt.

Az idős császárnak és hű katonáinak azonban még így is elegendő az ereje és elszántsága ahhoz, hogy a háborút a markomannok, a quadok földjére elvíve végső csapást próbáljanak mérni a birodalom létét fenyegető északi barbárokra.

Marcellus Mihály Pannonia Romanum című regénysorozata rendkívül alapos történelmi kutatómunkára támaszkodva, hagyományőrzőként saját élményekből is táplálkozva mutatja be az i. sz. II. századi Pannonia provinciák történetét. A regények fordulatokban gazdag cselekménye mellett színes, plasztikus képet fest a korabeli Dunántúl életéről: a hódítókéról, mint a meghódítottakéról, a kézművesekéről és az előkelőkéről, a közkatonákéról és a hadvezérekéről, a helytartókéról és a császárokéról.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az utolsó háború ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az utolsó háború ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  15 x 21.4 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  396
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9789634263524
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Az utolsó háború ebook, könyvet Az utolsó háború FB2, Download Az utolsó háború PDF , Download Az utolsó háború MOBI, Online Az utolsó háború könyvet, ingyenes letöltések Az utolsó háború IPhone, Online könyvet Az utolsó háború PDF, ingyenes Az utolsó háború DJVU, ingyenes letöltések Az utolsó háború TXT, letöltések Az utolsó háború RTF, Online Az utolsó háború FB2 , e-könyvet Az utolsó háború letöltések TXT, ingyenes Az utolsó háború letöltések könyvet, e-könyvet Az utolsó háború download MOBI, letöltések Az utolsó háború IPad, olvas Az utolsó háború MOBI, olvas Az utolsó háború DOC, ingyenes Az utolsó háború AWZ, Download e-könyvet Az utolsó háború iPad , ingyenes Az utolsó háború DJVU, Download Az utolsó háború e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az utolsó háború DVD, olvas Az utolsó háború TXT, Book Az utolsó háború letöltések DJVU, Az utolsó háború letöltések könyvet ingyenes, Az utolsó háború letöltések könyvet pdf ingyenes, Az utolsó háború pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az utolsó háború pdf ingyenes, Az utolsó háború letöltések könyvet epub ingyenes, Az utolsó háború ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply