Az utolsó cár


Az 1918. július 16-ról 17-re virradó éjszakán II. Miklós lemondott orosz cárt, Alekszandra Fjodorovna cárnét és gyermekeiket a jekatyerinburgi Ipatyev-házban kivégezték a bolsevikok.

A Romanov-dinasztia háromszáz éves uralkodásának vetett véget ez a brutális gyilkosság, amelyet a kommunizmus évtizedei alatt említeni sem volt szabad – s így nem csoda, hogy a Szovjetunió szétmállása idején II. Miklósról, a vértanú cárról egyre-másra jelentek meg az életrajzok. Az új keletű orosz monarchizmus hívei a birodalmi nagyság egyik megtestesítőjét látták benne, s a cári család lemészárlásában a kommunizmus eredendő aljasságának egyik fő bizonyítékát. Úgy tűnt, az utolsó orosz cár történelmi szerepének higgadt értékelése egyelőre lehetetlen – túl sok szenvedélyt, indulatot szabadít fel a téma…

S megszületett ez a különös könyv, amelynek szerzője – bár a tények lehető legpontosabb rekonstruálását tartja fő feladatának, s mindent meg is tesz ennek érdekében – bevallottan nem tud szenvtelen és elfogulatlan lenni hősével szemben. Minél tovább vallatta II. Miklós naplóit, leveleit, annál jobban megértette és megszerette az orosz trón utolsó gazdáját – s a történelmi munka így együttérzéstől izzó regény is lett: drámai jelenetek füzére, amelyben részint a történelem kegyetlen logikája vezet a tragikus végkifejlethez, de legalább annyira valami eredendően orosz fátum is.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az utolsó cár ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az utolsó cár ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  624
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  700 gr
  ISBN:
  9789630781541
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2006
  Árukód:
  2057223 / 1000687
  Fordító:


  TAGS:
  Online Az utolsó cár ebook, könyvet Az utolsó cár FB2, Download Az utolsó cár PDF , Download Az utolsó cár MOBI, Online Az utolsó cár könyvet, ingyenes letöltések Az utolsó cár IPhone, Online könyvet Az utolsó cár PDF, ingyenes Az utolsó cár DJVU, ingyenes letöltések Az utolsó cár TXT, letöltések Az utolsó cár RTF, Online Az utolsó cár FB2 , e-könyvet Az utolsó cár letöltések TXT, ingyenes Az utolsó cár letöltések könyvet, e-könyvet Az utolsó cár download MOBI, letöltések Az utolsó cár IPad, olvas Az utolsó cár MOBI, olvas Az utolsó cár DOC, ingyenes Az utolsó cár AWZ, Download e-könyvet Az utolsó cár iPad , ingyenes Az utolsó cár DJVU, Download Az utolsó cár e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az utolsó cár DVD, olvas Az utolsó cár TXT, Book Az utolsó cár letöltések DJVU, Az utolsó cár letöltések könyvet ingyenes, Az utolsó cár letöltések könyvet pdf ingyenes, Az utolsó cár pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az utolsó cár pdf ingyenes, Az utolsó cár letöltések könyvet epub ingyenes, Az utolsó cár ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply