Az uszkár


Az uszkár régi kutyafajta, számos könyv íródott már róla. Mi haszna hát egy újabb könyvnek az uszkárról? Ez a kérdés motoszkált bennem, amikor arra vállalkoztam, hogy megírom ezt a könyvet. Tenyésztőként hosszú évekre visszanyúló
kapcsolatom van ezzel a kutyafajtával. Sok uszkárt neveltem fel, s egész eddigi életemet velük töltöttem. Mindannyiukat
megőrzöm jó emlékezetemben, hibáikkal és erényeikkel együtt, azokat is, amelyek már régen maguk mögött hagyták földi életpályájukat. Ők, akik egész életemben körülöttem voltak és vannak, a hűséges szukák és a temperamentumos kanok, legyen bár a nevük Pax, Kócos, Dixi, Gigi, Zsuzsi, Filu vagy Szultán, mindannyian elkísértek gondolataimban e könyv megírásakor, és sok-sok élményt, benyomást szolgáltattak hozzá.

Szeretném azt is megmutatni olvasóimnak, hogy amikor uszkárt keresünk magunknak, nem helyes csak úgy bármelyiket kiválasztani. Olyan állatot kell válaszunk,amely méretében és természetében illik hozzánk. Saját tapasztalatból tudom, hogy még a legnemesebb, legszebb uszkárnak sem csupán a külső megjelenése értékes – egyszerű, ám őszinte kutyalelke még szépségénél is nagyobb kincs. Ha megajándékozunk egy uszkárt szeretetünkkel, meg fogja hálálni, és leghűségesebb barátunkká válik. Különösen a fiatalok figyelmét szeretném felhívni erre a szeretetreméltó kutyára, mert a fajta érdeke azt kívánja, hogy tartsuk fenn a nagy hagyományt, s lelkesítsük a fiatalokat, – hiszen a jövő uszkárkedvelőinek és -tenyésztőinek megnyeréséről van szó.

Az a nagy érdeklődés, amely évek óta körülveszi az uszkárt, véleményem szerint indokolttá teszi a fajta újabb, részletes leírását. Ha összehasonlítjuk a ma előnyben részesített uszkártípust azzal, amely régebben számított a tenyésztők
ideáljának, akkor szembetűnő különbségeket fedezhetünk fel. Ez mindenekelőtt arra a tényre vezethető vissza, hogy az
idők során változik a szépségről alkotott felfogásunk. Szinte semmi sincs, amin ne lehetne javítani. E törekvés jegyében az
uszkár ideáltípusával szemben támasztott követelmények szintjét egyre magara és magasabbra állítják, s nemcsak
a jelenlegi szint fenntartása a cél, hanem a folytonos fejlődés és emelkedés is.

Ezzel a könyvvel nem pusztán az a szándékom, hogy a fajta ismerőihez és kedvelőihez szóljak, tanácsokat adva nekik az uszkár vásárlásához, neveléséhez és tartásához. Célom az, hogy ennek a számomra legtökéletesebb kutyának újabb barátokat szerezzek.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az uszkár ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az uszkár ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  64
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  120 gr
  ISBN:
  9789637314889
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2086747 / 1009615
  Series:


  TAGS:
  Online Az uszkár ebook, könyvet Az uszkár FB2, Download Az uszkár PDF , Download Az uszkár MOBI, Online Az uszkár könyvet, ingyenes letöltések Az uszkár IPhone, Online könyvet Az uszkár PDF, ingyenes Az uszkár DJVU, ingyenes letöltések Az uszkár TXT, letöltések Az uszkár RTF, Online Az uszkár FB2 , e-könyvet Az uszkár letöltések TXT, ingyenes Az uszkár letöltések könyvet, e-könyvet Az uszkár download MOBI, letöltések Az uszkár IPad, olvas Az uszkár MOBI, olvas Az uszkár DOC, ingyenes Az uszkár AWZ, Download e-könyvet Az uszkár iPad , ingyenes Az uszkár DJVU, Download Az uszkár e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az uszkár DVD, olvas Az uszkár TXT, Book Az uszkár letöltések DJVU, Az uszkár letöltések könyvet ingyenes, Az uszkár letöltések könyvet pdf ingyenes, Az uszkár pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az uszkár pdf ingyenes, Az uszkár letöltések könyvet epub ingyenes, Az uszkár ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply