Az Úr lakomája

Nyikolaj Nyikolajevics Afanaszjev - Az Úr lakomája

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola kiadásában jelent meg a Nyikolaj Afanaszjev Az Úr lakomája című könyve. Afanaszjev az orosz ortodox emigráció kiemelkedő teológusainak egyike volt. Az eucharisztikus egyháztan képviselőjeként hatással volt a II. Vatikáni Zsinatra, melyen megfigyelőként volt jelen. Az Úr lakomája című könyvet Dobos András fordította magyar nyelvre. A hosszú leírásban a fordító előszava szerepel.

" A szerző valóban mindig újra csak ugyanahhoz a már-már rögeszmésnek tűnő elgondoláshoz tér vissza: tudniillik, hogy az eucharisztikus liturgia összemérhetetlenül több, mint valami egyéni jámborsági gyakorlat, hogy a szentáldozás nem egy a számos privát devocionális szokás közül, és hogy semmi sem áll messzebb az Eucharisztiától, mint az individualizmus szelleme. Az Eucharisztia annak a közösségnek az élete, amelyben az Úr minket üdvözíteni akar, és amelyet Egyházának nevezett. Minden praxis, amely ezzel a princípiummal ellentétes, idegen az Eucharisztia természetétől, legyen az akár évszázados szokás is. A kategorikus kijelentések, melyek végső soron a hívő embernek Teremtőjéhez fűződő legbensőségesebb találkozását érintik, felkavarhatják a lelket. Valószínűleg éppen ez volt a szerző szándéka. Bizonyára tisztában volt azzal, hogy elképzelései megvalósíthatatlannak tűnnek a józan olvasó számára. Az, amire sürget, nem is egyfajta széleskörű liturgikus megújulás vagy egyházszervezeti átalakulás, hanem az egyén metanoiája. Enélkül teljesen hiábavaló lenne bármilyen reform."
Tartalomjegyzék:
A fordító előszava 7 Előszó 11 Első fejezet: "Amikor összegyűltök az Egyházban…" I. "Mindig mindenki és mindig együtt" 19 II. Az egyetlen eucharisztikus összejövetel 44 Második fejezet: A koncelebráció I. A püspök mint az Eucharisztia végzője 69 II. A nép koncelebrációja a püspökkel 114 III. A presbiter mint az Eucharisztia végzője 149 IV. A presbiterek koncelebrációja 161 Harmadik fejezet: Az áldozás I. Krisztus testének és vérének koinóniája 175 II. Részvétel az Úr asztalánál 186 Zárszó 219
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az Úr lakomája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az Úr lakomája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9786155073472
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2702212 / 1167978
 • Share
  TAGS:
  Online Az Úr lakomája ebook, könyvet Az Úr lakomája FB2, Download Az Úr lakomája PDF , Download Az Úr lakomája MOBI, Online Az Úr lakomája könyvet, ingyenes letöltések Az Úr lakomája IPhone, Online könyvet Az Úr lakomája PDF, ingyenes Az Úr lakomája DJVU, ingyenes letöltések Az Úr lakomája TXT, letöltések Az Úr lakomája RTF, Online Az Úr lakomája FB2 , e-könyvet Az Úr lakomája letöltések TXT, ingyenes Az Úr lakomája letöltések könyvet, e-könyvet Az Úr lakomája download MOBI, letöltések Az Úr lakomája IPad, olvas Az Úr lakomája MOBI, olvas Az Úr lakomája DOC, ingyenes Az Úr lakomája AWZ, Download e-könyvet Az Úr lakomája iPad , ingyenes Az Úr lakomája DJVU, Download Az Úr lakomája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az Úr lakomája DVD, olvas Az Úr lakomája TXT, Book Az Úr lakomája letöltések DJVU, Az Úr lakomája letöltések könyvet ingyenes, Az Úr lakomája letöltések könyvet pdf ingyenes, Az Úr lakomája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az Úr lakomája pdf ingyenes, Az Úr lakomája letöltések könyvet epub ingyenes, Az Úr lakomája ePub könyvet letöltések ingyenes.