Az Újvilág

Warwick M. Bray - Ian S. Farrington - Earl H. Swanson - Az Újvilág

"Az európai hódítás idején az Újvilág törzsek, nemzetek, nyelvek és kultúrák meglepő sokszínűségével fogadta az első spanyol felfedezőket, akik hatalmas városokban palotákat és magas piramisokra emelt kőtemplomokat találtak. A piactereken számukra ismeretlen élelmiszereket árultak – kukoricát, burgonyát, kakaót, pulykát, ananászt és paradicsomot -, no meg fényűzési cikkeket: arany és ezüst ékszereket, jade-faragványokat, díszesen szőtt kelméket és ritka trópusi tollakból összeállított köpenyeket, fejdíszeket. A spanyolok azonban azt is látták, hogy nem holmi barbár pompával van dolguk; mindez egy magas szintű társadalmi és politikai szervezet terméke. Könnyen megtalálták a 16. századi európai intézmények helyi megfelelőit. Amerikában éppúgy voltak államok és birodalmak: a mexikói és perui uralkodókat össze lehetett mérni az európai fejedelmekkel, és az indián arisztokráciának is megvolt a spanyol megfelelője… Ami az egzotikus viseletek, a pogány istenek és a különös szokások mögött rejlett, azt európai fejjel is érteni és tisztelni lehetett."
Kötetünk szerzői Észak-, Közép- és Dél-Amerika történelmét, a lenyűgöző indián kultúrák kialakulását követik nyomon a régészeti feltárások eredményeinek segítségével az i. e. 26 000-től kezdve a spanyol hódításig. Részletekbe menően foglalkoznak a vadászó-gyűjtögető hordák életével, a földművelés kialakulásával csakúgy, mint például a rejtélyes módon elnéptelenedett, Chaco-kanyonbeli, egykor társadalmi és szertartási központul szolgált hatalmas pueblotelepüléssel. Nem kevésbé alapos az az ismertetés, amely az i. sz. 200 és 800 között virágzó városállam, Teotihuacán kultúrájáról, a tolték-maja civilizáció fénykoráról, a Tollas Kígyó által alapított Chichén Itzáról vagy a híres azték fővárosról, a "szívvel és vérrel táplálkozó" Huitzlipochtli isten uralta Tenochtitlánról szól. Ám éppígy szó esik a könyvben a csodálatos Inka Birodalomról, a 2700 méter magasan, szemkápráztató természeti környezetben fekvő Machu Picchuról: röviden: azokról a magasan szervezett ősi kultúrákról, amelyeket az európai hódítók évtizedek alatt romba döntöttek. Külön fejezet foglalkozik az Újvilágról tudósító első híradásokkal, egyházi krónikások és tudós utazók leírásaival, a modern régészeti kutatómódszerek kialakulásával, többek között a légi fényképezéssel, amely nélkül számos, őserdők mélyén rejtőző, fontos emlék mind a mai napig feltáratlan maradt volna.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az Újvilág ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az Újvilág ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  22 x 29 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  154
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632080114
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1989
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Az Újvilág ebook, könyvet Az Újvilág FB2, Download Az Újvilág PDF , Download Az Újvilág MOBI, Online Az Újvilág könyvet, ingyenes letöltések Az Újvilág IPhone, Online könyvet Az Újvilág PDF, ingyenes Az Újvilág DJVU, ingyenes letöltések Az Újvilág TXT, letöltések Az Újvilág RTF, Online Az Újvilág FB2 , e-könyvet Az Újvilág letöltések TXT, ingyenes Az Újvilág letöltések könyvet, e-könyvet Az Újvilág download MOBI, letöltések Az Újvilág IPad, olvas Az Újvilág MOBI, olvas Az Újvilág DOC, ingyenes Az Újvilág AWZ, Download e-könyvet Az Újvilág iPad , ingyenes Az Újvilág DJVU, Download Az Újvilág e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az Újvilág DVD, olvas Az Újvilág TXT, Book Az Újvilág letöltések DJVU, Az Újvilág letöltések könyvet ingyenes, Az Újvilág letöltések könyvet pdf ingyenes, Az Újvilág pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az Újvilág pdf ingyenes, Az Újvilág letöltések könyvet epub ingyenes, Az Újvilág ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply