Az orvos, a betege és a betegség

Bálint Mihály - Az orvos, a betege és a betegség

Bálint Mihály 1886. december 3-án született Budapesten és 1970. december 31 -én Londonban halt meg. 1920-ban lett orvos. Ferenczi közvetlen szakmai környezetéhez tartozott. 1926 ban a budapesti pszichoanalitikus egyesület tagja lett, részt vett a fővárosban kialakított pszichoanalitikus központ megszervezésében, 1935-től pedig annak vezetője. Ferenczi halála után már a magyar pszichoanalízis egyik mérvadó személyiségének számított, amíg 1939-ben felesége, Bálint Alice kíséretében el nem hagyta az országot, és Nagy-Britanniába nem emigrált.
Londonban tekintélyes kiképző analitikusként dolgozott, hosszabb ideig a Tavistock Klinikán; a brit analitikus társaság titkára lett. Hetvennél több tanulmányt, könyvet jegyzett.
Szokatlan, különleges teljesítmény volt, hogy könyve 1961 -ben magyarul megjelenhetett. Ebben szerepet játszott az 56-os forradalom után az addig tiltott vagy szigorúan (ideológiailag) ellenőrzött pszichológia újjáéledése, melyet néhány, politikailag kedvező helyzetbe került szakember vívott ki…
Sajnos, a remények, várakozások nem váltak valóra… az ideológiai "tűzparancs" külön is kiemelte a Bálint-könyvet. a kevés példány igen hamar elfogyott, már megjelenése után röviddel ritkaság lett, amit féltve őriztek, csak barátoknak adták kölcsön. Többen is igyekeztünk újabb kiadást elérni, de hiába… pedig a pszichoterápiát, az orvosi lélektant, a pszichoszomatikát sokban fejleszthetné, elősegíthetné a Bálint-könyv modem recepciója, ismételt tanulmányozása, a mai tudományos ismeretek fényében…
Egy dolog bizonyos: a könyvet valamennyiünknek célszerű -esetleg ismét – elolvasni, és aki beteg embernek szóval, kommunikációval valaha is próbált segíteni, vagy ennek a munkának a nehézségeit átélte, bizonyosan megérintődik, a gondolatok befolyása alá kerül. – (Részletek Buda Béla dr. zárszavából)A Könyv Magyarul!


Letöltések Az orvos, a betege és a betegség ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az orvos, a betege és a betegség ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  246
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  418 gr
  ISBN:
  9799639410595
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2099286 / 1013867  TAGS:
  Online Az orvos, a betege és a betegség ebook, könyvet Az orvos, a betege és a betegség FB2, Download Az orvos, a betege és a betegség PDF , Download Az orvos, a betege és a betegség MOBI, Online Az orvos, a betege és a betegség könyvet, ingyenes letöltések Az orvos, a betege és a betegség IPhone, Online könyvet Az orvos, a betege és a betegség PDF, ingyenes Az orvos, a betege és a betegség DJVU, ingyenes letöltések Az orvos, a betege és a betegség TXT, letöltések Az orvos, a betege és a betegség RTF, Online Az orvos, a betege és a betegség FB2 , e-könyvet Az orvos, a betege és a betegség letöltések TXT, ingyenes Az orvos, a betege és a betegség letöltések könyvet, e-könyvet Az orvos, a betege és a betegség download MOBI, letöltések Az orvos, a betege és a betegség IPad, olvas Az orvos, a betege és a betegség MOBI, olvas Az orvos, a betege és a betegség DOC, ingyenes Az orvos, a betege és a betegség AWZ, Download e-könyvet Az orvos, a betege és a betegség iPad , ingyenes Az orvos, a betege és a betegség DJVU, Download Az orvos, a betege és a betegség e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az orvos, a betege és a betegség DVD, olvas Az orvos, a betege és a betegség TXT, Book Az orvos, a betege és a betegség letöltések DJVU, Az orvos, a betege és a betegség letöltések könyvet ingyenes, Az orvos, a betege és a betegség letöltések könyvet pdf ingyenes, Az orvos, a betege és a betegség pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az orvos, a betege és a betegség pdf ingyenes, Az orvos, a betege és a betegség letöltések könyvet epub ingyenes, Az orvos, a betege és a betegség ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply