Az országépítő

Kós Károly - Az országépítő

István király története mindig is szimbolikus erővel bírt: a semmiből országot építő erőskezű uralkodót vagy a szent királyt, a keresztény hit elkötelezett meghonosítóját egyaránt beleláthatta alakjába az utókor.
Kós Károly István király tragédiáját láttatja elsősorban, ahogyan szent küldetése, a magyar állam megteremtése, a nemzet egységesítése érdekében e kötelesség áldozatává vált.
A fiatal férfi apja és főként anyja akarata által vezetve, nevelve, természetes vágyait, ösztöneit legyűrve vállalja a keresztény királyságot, az erős kézzel való uralkodást. Megtagadja érzelmeit és a boldogtalan politikai házasságot választja; megtagadja családi, vérségi kötöttségeit, s a német lovagokra támaszkodik; megtagadja szelíd természetét, s könyörtelenül leszámol az ellene lázadó rokonaival, régi barátaival. Az uralkodás erkölcsét kényszerül viselni, ezért nem léphet le a maga választotta, maga építette útról.
Kós Károly prózája magába olvasztva a székely népballadák stílusvilágát, a magyar irodalomban páratlan módon, sűrített, szaggatott mondatokban, képszerűen idézi fel a pogányságból a kereszténységbe átlépő Magyarország érdességét, forrongó hangulatát.
István király beváltotta apja álmát, s életét tette föl a magyarság jövőjére. Eszménnyé nőtt, be nem érhető legendává. Csak a sóhajtás fejezheti ki egy ezredév után: Hol vagy, István király?A Könyv Magyarul!


Letöltések Az országépítő ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az országépítő ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  304
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  440 gr
  ISBN:
  9789632672090
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2235361 / 1090057  TAGS:
  Online Az országépítő ebook, könyvet Az országépítő FB2, Download Az országépítő PDF , Download Az országépítő MOBI, Online Az országépítő könyvet, ingyenes letöltések Az országépítő IPhone, Online könyvet Az országépítő PDF, ingyenes Az országépítő DJVU, ingyenes letöltések Az országépítő TXT, letöltések Az országépítő RTF, Online Az országépítő FB2 , e-könyvet Az országépítő letöltések TXT, ingyenes Az országépítő letöltések könyvet, e-könyvet Az országépítő download MOBI, letöltések Az országépítő IPad, olvas Az országépítő MOBI, olvas Az országépítő DOC, ingyenes Az országépítő AWZ, Download e-könyvet Az országépítő iPad , ingyenes Az országépítő DJVU, Download Az országépítő e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az országépítő DVD, olvas Az országépítő TXT, Book Az országépítő letöltések DJVU, Az országépítő letöltések könyvet ingyenes, Az országépítő letöltések könyvet pdf ingyenes, Az országépítő pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az országépítő pdf ingyenes, Az országépítő letöltések könyvet epub ingyenes, Az országépítő ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply