Az ország peremén

Varga Dávid - Az ország peremén

"…Van három kút. Ha menni kell, futás: aki előbb odaér, annak jut víz. Öt percet kell várni, hogy öt-hat kannára való kifolyjon. Szerintem ez már csak tanyaközpont – ahhoz képest, hogy régen milyen volt. Ilyen községet így eladni?! Most azt rebesgetik, Biharugrára kell majd mindent vinni, oda teszik a tanácsot is. Egy rendes fiatal itt már meg nem marad. Pedig a téesz sem volt rossz, a fiatalok szerették, itt maradtak. Szerettünk dolgozni. De most már nincs egy rendes gép se a telepen, nincs iroda… Elhiszem: bennünk is van hiba. De hogyne volna, ha az embernek nem adnak munkakedvet… Sajnálom ezt a községet… Lassan eltüntetnek még a térképről is bennünket. Még kilenc évem van a nyugdíjig, de ezt a kilencet nagyon sötétnek látom, sötétebbnek, mint húszat, az eddigit… A téesz is, a háztáji is együtt nem megy. De csak csinálom, mert valahová tartozni kell, és mert azt a kis nyugdíjat szeretném valahogy összehozni. Az elnök azt mondja, elmehet bárki, aki akar. Oké, de nézzék meg azt is, ki marad!’A Könyv Magyarul!


Letöltések Az ország peremén ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az ország peremén ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  10 x 18 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  261
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9632717732
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1982
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Az ország peremén ebook, könyvet Az ország peremén FB2, Download Az ország peremén PDF , Download Az ország peremén MOBI, Online Az ország peremén könyvet, ingyenes letöltések Az ország peremén IPhone, Online könyvet Az ország peremén PDF, ingyenes Az ország peremén DJVU, ingyenes letöltések Az ország peremén TXT, letöltések Az ország peremén RTF, Online Az ország peremén FB2 , e-könyvet Az ország peremén letöltések TXT, ingyenes Az ország peremén letöltések könyvet, e-könyvet Az ország peremén download MOBI, letöltések Az ország peremén IPad, olvas Az ország peremén MOBI, olvas Az ország peremén DOC, ingyenes Az ország peremén AWZ, Download e-könyvet Az ország peremén iPad , ingyenes Az ország peremén DJVU, Download Az ország peremén e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az ország peremén DVD, olvas Az ország peremén TXT, Book Az ország peremén letöltések DJVU, Az ország peremén letöltések könyvet ingyenes, Az ország peremén letöltések könyvet pdf ingyenes, Az ország peremén pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az ország peremén pdf ingyenes, Az ország peremén letöltések könyvet epub ingyenes, Az ország peremén ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply