Az Őrségtől Göcsejig

Sárközi Judit - Az Őrségtől Göcsejig

A kötet elsőként az Őrség kapuja, Szentgotthárd nevezetességeit veszi sorra, majd utazásra invitál az Őrségbe, a Vendvidékre, Göcsejbe, a Rába-völgyébe, Hetésbe, a Muravidékére és Dél-Burgenlandba. Az útikönyv képet ad az ország legnyugatabbra fekvő, a három országhatár csücskében elhelyezkedő területek gazdag kultúrájáról, építészetéről, népi mesterségeiről.
A könyvben ajánlott túrák segítségével ellátogatunk az Őrség nevezetes településire, például a szerekből álló Őriszentpéterre, és Szalafőre, ahol a nevezetes Pityerszeri skanzen található.
Végigjárjuk a Vendvidék csodálatos tájait is, megnézzük a haranglábakat és felmászunk a három országhatár közös pontján lévő Hármashatárkőhöz, és sorra vesszük a szlovéniai Felsőlendva nevezetességeit.
Követjük a kanyargós Rábát Szentgotthárdtól Vasvárig. A folyóvölgy települései közül bejárjuk Körmendet, ahol többek között elidőzünk a Batthyány kastélyban és a Várkertben, valamint részletesen megismerkedünk Vasvár nevezetességeivel.
Amikor Göcsejbe látogatunk, az ismerkedést a térség központi településével, Zalaegerszeggel kezdjük, itt a belváros látnivalói után nézelődünk a Göcseji Falumúzeumban és a Magyar Olajipari Múzeumban, majd megpihenünk a Gibárti-tó partján. Útba ejtjük Göcsej szegekből álló kis településeit, ahol a dimbes-dombos táj mellett haranglábak és középkori templomok várják az utazót.
Hetésben a piciny falvak ejtenek rabul, átlépve Szlovéniába, a Muravidéken pedig Alsólendvát, és Muraszombatot a magyar vonatkozású emlékei miatt keressük fel. Útközben értékes középkori templomoknál tartunk pihenőt.
Dél-Burgenland központjában Németújváron a sasfészekszerű vár vonzza a látogatókat és betekintünk a ferences kolostorban lévő Batthyány mauzóleumba is. Valamint meglátogatjuk a szentgotthárdi csata emlékhelyeit.
Az aktív időtöltést kedvelők bakancsot húzhatnak és végigjárhatják a térség tanösvényit, túraútvonalait. Vagy kerékpárra, és lóhátra pattanva szemlélhetik a természetet. Végül külön fejezet ad tippeket a horgászni, gombászni szerető turistáknak, és azoknak a családoknak, aki gyerekekkel utaznak.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az Őrségtől Göcsejig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az Őrségtől Göcsejig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  220
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  390 gr
  ISBN:
  9789639490789
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2204918 / 1060430
  Series:


  TAGS:
  Online Az Őrségtől Göcsejig ebook, könyvet Az Őrségtől Göcsejig FB2, Download Az Őrségtől Göcsejig PDF , Download Az Őrségtől Göcsejig MOBI, Online Az Őrségtől Göcsejig könyvet, ingyenes letöltések Az Őrségtől Göcsejig IPhone, Online könyvet Az Őrségtől Göcsejig PDF, ingyenes Az Őrségtől Göcsejig DJVU, ingyenes letöltések Az Őrségtől Göcsejig TXT, letöltések Az Őrségtől Göcsejig RTF, Online Az Őrségtől Göcsejig FB2 , e-könyvet Az Őrségtől Göcsejig letöltések TXT, ingyenes Az Őrségtől Göcsejig letöltések könyvet, e-könyvet Az Őrségtől Göcsejig download MOBI, letöltések Az Őrségtől Göcsejig IPad, olvas Az Őrségtől Göcsejig MOBI, olvas Az Őrségtől Göcsejig DOC, ingyenes Az Őrségtől Göcsejig AWZ, Download e-könyvet Az Őrségtől Göcsejig iPad , ingyenes Az Őrségtől Göcsejig DJVU, Download Az Őrségtől Göcsejig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az Őrségtől Göcsejig DVD, olvas Az Őrségtől Göcsejig TXT, Book Az Őrségtől Göcsejig letöltések DJVU, Az Őrségtől Göcsejig letöltések könyvet ingyenes, Az Őrségtől Göcsejig letöltések könyvet pdf ingyenes, Az Őrségtől Göcsejig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az Őrségtől Göcsejig pdf ingyenes, Az Őrségtől Göcsejig letöltések könyvet epub ingyenes, Az Őrségtől Göcsejig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply