Az ókori Róma


A régészek ásatásai, az irodalomtudósok írásai és a történészek kutatásai sajátos képet adnak arról a birodalomról, mely a világtörténelem hatalmas impériumai közül egyedüliként
alakult ki egy nagy beltenger, a Földközi-tenger körül. Európa középkori és újkori államainak a Római Birodalom volt a bölcsője. Az európai történelemben különösen
nagy jelentősége volt ennek a hatalmas országnak. A görögöké mellett a rómaiak államszervezete, kultúrája és művészete volt az, amely hosszú ideig meghatározta Európa életét.
A korai középkortól kezdve a reneszánszon át a 18-dik századig gyakran nyúltak vissza az antik Róma szelleméhez a költők, a filozófusok és az építészek. A mai napig jelen van a világ életében a római jog, amely nélkül elképzelhetetlen a modern jogtudomány és a közélet, hiszen itt jött létre például az alkotmány vagy a mandátum fogalma. A római építészet és a római utak, hidak és vízvezetékek nélkül ma a világ egészen más – bizonyára szegényesebb – képet mutatna. De a saját országunk történelmét sem értenénk meg, ha nem ismernénk az egykor
hatalmas Római Birodalomhoz fűződő, sajátos kapcsolatait.
Sokan és sokat írtak már arról, hogy milyen események követték egymást Róma történetében, hogyan váltotta fel a királyságot a köztársaság, majd a császárság, mikor melyik országot hódította meg a Birodalom. Ez a könyv most mellőzi a tankönyvekből is jól ismert
sorrendiséget. Azt foglalja össze, hogy milyen szervezeteket építettek ki a rómaiak, hogyan állították össze csapataikat, amikor hódításra indultak, milyen taktikákat alkalmaztak, milyen eszközöket használtak békeidőben és háborúban, hogyan építkeztek, kereskedtek, ettek és ittak, milyen nyelvet beszéltek. Miért éppen Róma lett a kereszténység fővárosa?
Erre és még sok, hasonló kérdésre keresi a választ a Mi MICSODA sorozat új kötete.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az ókori Róma ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az ókori Róma ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  48
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  430 gr
  ISBN:
  9789639446120
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2161330 / 1036525
  Series:


  TAGS:
  Online Az ókori Róma ebook, könyvet Az ókori Róma FB2, Download Az ókori Róma PDF , Download Az ókori Róma MOBI, Online Az ókori Róma könyvet, ingyenes letöltések Az ókori Róma IPhone, Online könyvet Az ókori Róma PDF, ingyenes Az ókori Róma DJVU, ingyenes letöltések Az ókori Róma TXT, letöltések Az ókori Róma RTF, Online Az ókori Róma FB2 , e-könyvet Az ókori Róma letöltések TXT, ingyenes Az ókori Róma letöltések könyvet, e-könyvet Az ókori Róma download MOBI, letöltések Az ókori Róma IPad, olvas Az ókori Róma MOBI, olvas Az ókori Róma DOC, ingyenes Az ókori Róma AWZ, Download e-könyvet Az ókori Róma iPad , ingyenes Az ókori Róma DJVU, Download Az ókori Róma e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az ókori Róma DVD, olvas Az ókori Róma TXT, Book Az ókori Róma letöltések DJVU, Az ókori Róma letöltések könyvet ingyenes, Az ókori Róma letöltések könyvet pdf ingyenes, Az ókori Róma pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az ókori Róma pdf ingyenes, Az ókori Róma letöltések könyvet epub ingyenes, Az ókori Róma ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply