Az isztambuli menedék

Flesch István - Az isztambuli menedék

A Török Köztársaság miniszterelnöke 1934-ben rendkívüli parlamenti ülésen bélyegezte meg a Trákiában zsidók ellen elkövetett erőszakos cselekményeket, egy évvel korábban pedig a köztársasági elnök befogadott országába a náci Németország egyetemeiről, főiskolai katedráiról elüldözött több száz értelmiségit. Ez a jótétemény életmentéssel ért fel. E menekültek közül kerültek ki az új isztambuli egyetem több karának megalapítói is. Flesch István, a könyv szerzője — akinek már két török témájú kötete (Atatürk és kora, A Török Köztársaság története) jelent meg a közelmúltban – e "faji" és baloldali politikai üldözötteknek, közöttük három kiváló magyar tudós életútjának és későbbi sorsának ismertetésével indítja történetét. A továbbiakban bemutatja, milyen lehetőségeket teremtett üldözöttek mentéséhez az a körülmény, hogy a török államvezetés aktív semlegességet fogadott a második világháborúban. Ennek alapján nyílt mód arra is, hogy Isztambulban nemzetközi, valamint zsidó és keresztény emberbaráti és jótékonysági szervezetek egyengessék az útját azoknak a menekülőknek, akik a német hatalmi övezetből, a rájuk váró "végleges megoldás" elől igyekeztek hivatalos engedéllyel vagy illegálisan Törökországon át, illetve a török tengerszorosokon keresztül hajón kijutni Palesztinába. Ugyanakkor több európai országban is török diplomaták azon munkálkodtak, hogy megmentsék török állampolgárságú külföldi zsidó honfitársaikat. A szerző munkája második részében e diplomaták – közöttük egy rodoszi főkonzul, valamint egy korábban hosszú évekig Magyarországon szolgáló török diplomata és munkatársai – bátor franciaországi embermentő cselekedeteivel foglalkozik.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az isztambuli menedék ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az isztambuli menedék ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  192
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  230 gr
  ISBN:
  9789631358964
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2210964 / 1067177  TAGS:
  Online Az isztambuli menedék ebook, könyvet Az isztambuli menedék FB2, Download Az isztambuli menedék PDF , Download Az isztambuli menedék MOBI, Online Az isztambuli menedék könyvet, ingyenes letöltések Az isztambuli menedék IPhone, Online könyvet Az isztambuli menedék PDF, ingyenes Az isztambuli menedék DJVU, ingyenes letöltések Az isztambuli menedék TXT, letöltések Az isztambuli menedék RTF, Online Az isztambuli menedék FB2 , e-könyvet Az isztambuli menedék letöltések TXT, ingyenes Az isztambuli menedék letöltések könyvet, e-könyvet Az isztambuli menedék download MOBI, letöltések Az isztambuli menedék IPad, olvas Az isztambuli menedék MOBI, olvas Az isztambuli menedék DOC, ingyenes Az isztambuli menedék AWZ, Download e-könyvet Az isztambuli menedék iPad , ingyenes Az isztambuli menedék DJVU, Download Az isztambuli menedék e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az isztambuli menedék DVD, olvas Az isztambuli menedék TXT, Book Az isztambuli menedék letöltések DJVU, Az isztambuli menedék letöltések könyvet ingyenes, Az isztambuli menedék letöltések könyvet pdf ingyenes, Az isztambuli menedék pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az isztambuli menedék pdf ingyenes, Az isztambuli menedék letöltések könyvet epub ingyenes, Az isztambuli menedék ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply