Az irodalom tanúságtételei


A nagy elbeszélések kimerültével fokozottan előtérbe került immár megváltozott módon az egyediség vagy szingularitás problémája, ennek kérdései (pl. egyfajta önéletrajziság kérdésköre, a tanú nem-felcserélhető alakjával). Mégpedig alapvetően a történelem tapasztalatának mint bizonyos kiszolgáltatottságnak a tükrében (pl. trauma), és ugyanakkor összefüggésben a nyelv performatív effektusaival, ezek megfigyelhetetlenségét, erősségét és egyúttal gyengeségét sűrítve magába. Nemkülönben erőteljesen jellemzik ezt a mezőt különböző etiko-politikai vonzatok: a tanúság alapvetően az igazságosság médiumaként tarthat számot érdeklődésre (eltérően a bizonyíték mindig jogrendet implikáló feltevésétől). A tanúság politikuma kiterjedhet magának az ember fogalmának, a rá alapított nagy elbeszéléseknek történeti-antropológiai kikérdezésére arra, hogyan is válik az ember önmaga nem-szuverén tanújává természet, nyelv (kultúra) és történelem kereszteződéseiben. Nincs tehát mit csodálkozni azon, hogy a tanúság kérdésköre erőteljesen jelen van a kortárs kultúratudományok horizontján. Egyúttal azonban a vallási tapasztalat bizonyos alakzatainak nem-önazonos visszatérése is e tendencia hátterét képezi, legmélyrehatóbb módon pedig a filozófia foglalkozott a témával (Heidegger és Derrida). Az irodalomtudomány egyelőre még inkább kezdeményekben tárgyiasította a problémát a maga módszertanai, fogalmai és olvasási módjai számára, igazán meggyőző rendszeres munkák még nem készültek. Jelen kötet a kérdéskör értelmezésének további (persze korántsem lezáró) finomítására és bővítésére tesz javaslatot, hármas metodológiai nézőpontból: a tanúság problematikájának nyelv-, szöveg- és olvasáselméleti aspektusait tartva szem előtt. Szisztematikus síkon, ugyanakkor markáns szövegszerű és referenciális jegyekkel rendelkező irodalmi példák alapján is vizsgálódva (pl. Hölderlin, Kleist, Kosztolányi, Sebald, Nádas, Esterházy).A Könyv Magyarul!


Letöltések Az irodalom tanúságtételei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az irodalom tanúságtételei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  392
  Cover:
  GLUED
  Weight:
  800 gr
  ISBN:
  9786155047770
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2620147 / 1147872  TAGS:
  Online Az irodalom tanúságtételei ebook, könyvet Az irodalom tanúságtételei FB2, Download Az irodalom tanúságtételei PDF , Download Az irodalom tanúságtételei MOBI, Online Az irodalom tanúságtételei könyvet, ingyenes letöltések Az irodalom tanúságtételei IPhone, Online könyvet Az irodalom tanúságtételei PDF, ingyenes Az irodalom tanúságtételei DJVU, ingyenes letöltések Az irodalom tanúságtételei TXT, letöltések Az irodalom tanúságtételei RTF, Online Az irodalom tanúságtételei FB2 , e-könyvet Az irodalom tanúságtételei letöltések TXT, ingyenes Az irodalom tanúságtételei letöltések könyvet, e-könyvet Az irodalom tanúságtételei download MOBI, letöltések Az irodalom tanúságtételei IPad, olvas Az irodalom tanúságtételei MOBI, olvas Az irodalom tanúságtételei DOC, ingyenes Az irodalom tanúságtételei AWZ, Download e-könyvet Az irodalom tanúságtételei iPad , ingyenes Az irodalom tanúságtételei DJVU, Download Az irodalom tanúságtételei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az irodalom tanúságtételei DVD, olvas Az irodalom tanúságtételei TXT, Book Az irodalom tanúságtételei letöltések DJVU, Az irodalom tanúságtételei letöltések könyvet ingyenes, Az irodalom tanúságtételei letöltések könyvet pdf ingyenes, Az irodalom tanúságtételei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az irodalom tanúságtételei pdf ingyenes, Az irodalom tanúságtételei letöltések könyvet epub ingyenes, Az irodalom tanúságtételei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply