Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai

Dr. Winkler Gábor - Wittman István - Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai

E könyv az emberiség egyik legelterjedtebb kórélettani elváltozásával, az inzulinrezisztenciával kapcsolatos legújabb kutatási és klinikai eredményeket foglalja össze. Ismerteti mindazt, amit az inzulinrezisztencia jelentőségéről, genetikai hátteréről, patofiziológiájáról, számos kórfolyamatban való részvételéről, a hátterében álló biokémiai mechanizmusokról és azok befolyásolási lehetőségeiről a klinikai tapasztalatok és a széles körű szakirodalmi háttéranyag ismeretében tudni lehet.
A könyv az inzulinrezisztencia létrejöttéhez vezető folyamatokat az élettani szabályozó mechanizmusok részeként ismerteti. Széles kitekintést alkalmaz: ez a magyarázata a CLOCK rendszerrel, a központi idegrendszer glukózérzékelésével, a miokinekkel, a bélbakteriótával való összefüggések, valamint az inzulinreziszetncia és a hormonrezisztencia kapcsolata bemutatásának. A kötet részletesen tárgyalja az inzulinrezisztencia klinikai vonatkozásait is. Önálló fejezeteket szentel mindazon betegségcsoportoknak, amelyekben az inzulinhatás csökkenése a patomechanizmus integráns része, például:
elhízás és 2-es típusú diabetes,
policisztás ovariumszindróma
a terhességet kísérő élettani inzulinhatás-csökkenés és a gesztációs diabetes,
az inzulinhatás károsodása a heveny megbetegedésekben,
veleszületett inzulinrezisztencia-formák
az inzulinhatás csökkenését eredményező gyógyszerek.
Sorra kerül a megelőzés kérdése is az inzulinrezisztencia mérséklésére/megszüntetésére irányuló beavatkozási lehetőségek bemutatásával.
A könyv csaknem 20 szerző közreműködésével készült; a maga nemében egyedülálló, a hazai szakirodalomban kiemelkedő és jól hasznosítható összefoglaló munka. Ajánlható diabetológusoknak, családorvosoknak, PhD-hallgatóknak és egyetemi hallgatóknak.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  268
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  456 gr
  ISBN:
  9789639695191
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2702015 / 1167908
  Series:


  TAGS:
  Online Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai ebook, könyvet Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai FB2, Download Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai PDF , Download Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai MOBI, Online Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai könyvet, ingyenes letöltések Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai IPhone, Online könyvet Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai PDF, ingyenes Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai DJVU, ingyenes letöltések Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai TXT, letöltések Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai RTF, Online Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai FB2 , e-könyvet Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai letöltések TXT, ingyenes Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai letöltések könyvet, e-könyvet Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai download MOBI, letöltések Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai IPad, olvas Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai MOBI, olvas Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai DOC, ingyenes Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai AWZ, Download e-könyvet Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai iPad , ingyenes Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai DJVU, Download Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai DVD, olvas Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai TXT, Book Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai letöltések DJVU, Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai letöltések könyvet ingyenes, Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai letöltések könyvet pdf ingyenes, Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai pdf ingyenes, Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai letöltések könyvet epub ingyenes, Az inzulinrezisztencia és klinikai vonatkozásai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply