Az esztétikum sajátossága I-II.

Lukács György - Az esztétikum sajátossága I-II.

Lukács György Az esztétikum sajátossága című nagy művének rövidített kiadásához az indíték voltaképpen kívülről, hogy magának a filozófusnak Goethétől kapott kategóriáját használjam: társadalmi megbízatásként származott. Közelebbről a német őskiadásnak abból a tapasztalatból, hogy ilyen óriási terjedelmű és ennek megfelelően igen költséges könyvet az olvasók széles rétegéhez elsősorban a Lukács számára legfontosabbhoz: a haladó irányban orientálódó fiatalsághoz eljuttatni szinte lehetetlen. Magyarországon a szocialista kultúrforradalom eredményeképpen persze lényegesen eltérő a helyzet. Hogy ez a kijelentés nem frázis, azt éppen Az esztétikum sajátosságá-nak körülbelül kétezres teljes kiadása bizonyította, amely viszonylag gyorsan és ma már nyomtalanul elfogyott. Azonban a példányszámot, a vásárlási lehetőséget, sőt, az olvasási kedvet illetően nálunk is fennáll bár enyhébb formában az előbb említett akadály. A rövidített kiadás most már szerzőjének benső indítékaként tehát arra hivatott, hogy ezt az akadályt leküzdje. Ha valaki ebben a gesztusban a közönségigénynek tett rossz engedményt látna, úgy hadd emlékeztessünk a filozófiatörténet két közismert tényére. Mind Kant, mind Hegel az intellektuális restséget és az üres sikert egyaránt megvető és elutasító gondolkodók nem tartották szellemi rangjukon alulinak, hogy eszméik egy igen döntő és összefüggő részét tömör összefoglalásban maguk bocsássák olvasóik rendelkezésére: Kant a Prolegomená-ban, Hegel az Enciklopédia logikai részében. A jelenlegi vállalkozás legmélyebb céljait tekintve hasonlít a nagy példákhoz, de persze csupán hasonlít. A különbség kézenfekvő. Noha a rövidítés Lukács György személyes és igen gondos ellenőrzése alatt történt, és így a szöveg teljes mértékben autorizált, ő maga a munkát nem végezhette el (legkevésbé egy külön összefoglalás formájában) kora és korát meghazudtolóan intenzív munkássága következtében. Így ez a kényes és sok szempontból fájdalmas munka tanítványai egyikére várt.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az esztétikum sajátossága I-II. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az esztétikum sajátossága I-II. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  1600
  Cover:
  CANVAS BINDING
  ISBN:
  9632707834
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1978
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Az esztétikum sajátossága I-II. ebook, könyvet Az esztétikum sajátossága I-II. FB2, Download Az esztétikum sajátossága I-II. PDF , Download Az esztétikum sajátossága I-II. MOBI, Online Az esztétikum sajátossága I-II. könyvet, ingyenes letöltések Az esztétikum sajátossága I-II. IPhone, Online könyvet Az esztétikum sajátossága I-II. PDF, ingyenes Az esztétikum sajátossága I-II. DJVU, ingyenes letöltések Az esztétikum sajátossága I-II. TXT, letöltések Az esztétikum sajátossága I-II. RTF, Online Az esztétikum sajátossága I-II. FB2 , e-könyvet Az esztétikum sajátossága I-II. letöltések TXT, ingyenes Az esztétikum sajátossága I-II. letöltések könyvet, e-könyvet Az esztétikum sajátossága I-II. download MOBI, letöltések Az esztétikum sajátossága I-II. IPad, olvas Az esztétikum sajátossága I-II. MOBI, olvas Az esztétikum sajátossága I-II. DOC, ingyenes Az esztétikum sajátossága I-II. AWZ, Download e-könyvet Az esztétikum sajátossága I-II. iPad , ingyenes Az esztétikum sajátossága I-II. DJVU, Download Az esztétikum sajátossága I-II. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az esztétikum sajátossága I-II. DVD, olvas Az esztétikum sajátossága I-II. TXT, Book Az esztétikum sajátossága I-II. letöltések DJVU, Az esztétikum sajátossága I-II. letöltések könyvet ingyenes, Az esztétikum sajátossága I-II. letöltések könyvet pdf ingyenes, Az esztétikum sajátossága I-II. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az esztétikum sajátossága I-II. pdf ingyenes, Az esztétikum sajátossága I-II. letöltések könyvet epub ingyenes, Az esztétikum sajátossága I-II. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply