Az erkölcsi élet

Halasy Nagy József - Az erkölcsi élet

A kötetben közölt Az erkölcsi élet és a Te meg Én című Halasy-Nagy József művek először jelennek meg nyomtatásban. A szövegek a szerző 1948-ban történt kény szernyugdíjazása után születtek és kéziratban maradtak. Halasy-Nagy a publikálás reménye nélkül fejezte be őket, így a kéziratokat nem készítette elő kiadásra, ezzel nagyban megnehezítette mostani sajtó alá rendezésüket. (A szövegek születési idejét nem közli, idézeteit idegen nyelveken hozza, s nem adja meg pontos bibliográfiai helyüket, kézzel utólag sokszor belejavít a szövegbe, stb.) Keletkezésük idejének meghatározását is csak a szövegekben szereplő másodlagos adatokra lehet építeni. (Több helyen az 50-es években megjelent szakirodalomra hivatkozik, illetve arra, hogy mindkét mű 1963-ban került az OSZK kézirattárába.) így mindössze annyi állapítható meg teljes bizonyossággal, hogy az 1963 előtti években, (évtizedben) készültek. Jelen kötetben nem az OSZK-ban található, hanem Halasy-Nagy József örököseinek a tulajdonában lévő és rendelkezésünkre bocsátott másodpéldányokat vettük alapul. Ennek indoka, hogy Halasy-Nagy ezen másodpéldányokon számos kézzel írott módosítást végzett, amelyek nagy valószínűséggel 1963 után keletkeztek. A kötetben ugyancsak megtalálható a szerző Summa vitae című önéletrajzi írása, amely a Móra Ferenc Múzeum Évkönyve. Studia Históriáé Literarum et Artium 2. kötetében jelent meg 1999-ben Szegeden. (pp. 207-237.) A kötetünkben szereplő szöveg első része 1955- ben íródott, s lényegében a pécsi egyetemi tanári kinevezéséig mutatja be Halasy-Nagy életútját. A második rész 1961/62-ben készült. A két rész között (a főiskolai tanári tevékenységének kifejtésében) némi átfedés van. Mi mindkét szöveg 1999-ben Lengyel András által sajtó alá rendezett teljes változatát közöljük, s a másodközlés lehetőségéért ezúton is köszönetet mondunk. A Summa vitae gépelt, autográf javítású kézirata Halasy-Nagy családjának a tulajdonában van. A kötetben helyet kap Halasy-Nagy József életmű-bibliográfiája is, amelyet Deák Tamás, Klukovitsné Paróczai Katalin, Ráczné Mojzes Katalin és Szabó Éva állítottak össze, s a Studia Históriáé Literarum et Artium 2. említett kötetében jelent meg. (pp. 239-262.) Eme bibliográfia újraközlésének lehetőségéért szintén köszönetet mondunk az érintetteknek.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az erkölcsi élet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az erkölcsi élet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  429
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  396 gr
  ISBN:
  9799738602914
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2002
  Commodity code:
  2425332 / 1129275
  Series:


  TAGS:
  Online Az erkölcsi élet ebook, könyvet Az erkölcsi élet FB2, Download Az erkölcsi élet PDF , Download Az erkölcsi élet MOBI, Online Az erkölcsi élet könyvet, ingyenes letöltések Az erkölcsi élet IPhone, Online könyvet Az erkölcsi élet PDF, ingyenes Az erkölcsi élet DJVU, ingyenes letöltések Az erkölcsi élet TXT, letöltések Az erkölcsi élet RTF, Online Az erkölcsi élet FB2 , e-könyvet Az erkölcsi élet letöltések TXT, ingyenes Az erkölcsi élet letöltések könyvet, e-könyvet Az erkölcsi élet download MOBI, letöltések Az erkölcsi élet IPad, olvas Az erkölcsi élet MOBI, olvas Az erkölcsi élet DOC, ingyenes Az erkölcsi élet AWZ, Download e-könyvet Az erkölcsi élet iPad , ingyenes Az erkölcsi élet DJVU, Download Az erkölcsi élet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az erkölcsi élet DVD, olvas Az erkölcsi élet TXT, Book Az erkölcsi élet letöltések DJVU, Az erkölcsi élet letöltések könyvet ingyenes, Az erkölcsi élet letöltések könyvet pdf ingyenes, Az erkölcsi élet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az erkölcsi élet pdf ingyenes, Az erkölcsi élet letöltések könyvet epub ingyenes, Az erkölcsi élet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply