Az érdekek és a szenvedélyek


Albert Hirschmann, a hagyományos közgazdaságtan kritikusaként világhírűvé lett tudós 1977-ben megjelent kötete, amely mára az eszmetörténeti irodalom klasszikus műve lett, megmutatja, hogy a kapitalizmus felemelkedését összetett ideológiai átalakulás kísérte.
Megvilágítja, hogyan lett a kapzsiság bűne, az anyagi érdekek hajszolása pozitív erővé, az erőszakos és romboló emberi szenvedélyeket fékentartó és korlátozó tényezővé. A koramodern politikai gondolkodók (Montesquieu, Sir James Stewart, Adam Smith) az érdekeket követő kereskedelmi társadalom diadalától kiszámíthatóbb, békésebb és civilizáltabb politikai világ kibontakozását várták szemben a dicsőségvágy és a vallási türelmetlenség szenvedélyei által lángra lobbantott dinasztikus és polgárháborúk véres korszakával. Hirschman meggyőzően érvel a marxi, ill. a weberi tézis ellen.
A könyv azoknak az érdeklődő olvasóknak ajánlható, akik politika és gazdaság viszonyáról nem érik be aktuális közhelyekkel, hanem arra is kiváncsiak, hogyan alakultak ki azok az érvelés módok, amelyek meghatározók voltak a modern világ születésében, a kapitalizmus győzelmében.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az érdekek és a szenvedélyek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az érdekek és a szenvedélyek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  149
  Borító:
  FŰZVE
  ISBN:
  9639134066
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1998
  Árukód:
  2115622 / 1019363
  Sorozat:
  Formátum:


  TAGS:
  Online Az érdekek és a szenvedélyek ebook, könyvet Az érdekek és a szenvedélyek FB2, Download Az érdekek és a szenvedélyek PDF , Download Az érdekek és a szenvedélyek MOBI, Online Az érdekek és a szenvedélyek könyvet, ingyenes letöltések Az érdekek és a szenvedélyek IPhone, Online könyvet Az érdekek és a szenvedélyek PDF, ingyenes Az érdekek és a szenvedélyek DJVU, ingyenes letöltések Az érdekek és a szenvedélyek TXT, letöltések Az érdekek és a szenvedélyek RTF, Online Az érdekek és a szenvedélyek FB2 , e-könyvet Az érdekek és a szenvedélyek letöltések TXT, ingyenes Az érdekek és a szenvedélyek letöltések könyvet, e-könyvet Az érdekek és a szenvedélyek download MOBI, letöltések Az érdekek és a szenvedélyek IPad, olvas Az érdekek és a szenvedélyek MOBI, olvas Az érdekek és a szenvedélyek DOC, ingyenes Az érdekek és a szenvedélyek AWZ, Download e-könyvet Az érdekek és a szenvedélyek iPad , ingyenes Az érdekek és a szenvedélyek DJVU, Download Az érdekek és a szenvedélyek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az érdekek és a szenvedélyek DVD, olvas Az érdekek és a szenvedélyek TXT, Book Az érdekek és a szenvedélyek letöltések DJVU, Az érdekek és a szenvedélyek letöltések könyvet ingyenes, Az érdekek és a szenvedélyek letöltések könyvet pdf ingyenes, Az érdekek és a szenvedélyek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az érdekek és a szenvedélyek pdf ingyenes, Az érdekek és a szenvedélyek letöltések könyvet epub ingyenes, Az érdekek és a szenvedélyek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply