Az én mesterem Kassák műhelyében


“Ebben az albumban a szerző – aki maga is Kassák tanítvány – a művész életformájáról, alkotói módszeréről, tanítási metodikájáról mesél. Ugyanakkor ez a könyv a klasszikus avangárd eszméiről és e modernizmus 1960 körüli továbbviteléről is szól.”A tanítványnak a legfontosabb egy útbaigazító, jó mester. Ő az, aki pályára teszi és szakmailag-szellemileg eligazítja, hogy ne bolyongjon feleslegesen. Fontos ez azért is, hogy átadja szakmai kapcsolatait, hogy bevezesse a szakma különböző fórumaiba.A mesternek fontos a tanítvány, mert a tanítvány kizárólagos tudója a mester értékeinek. Rajta kívül mindenki csak felületes értékítéletet alkothat, mert nem volt “vér szerinti” munkakapcsolatban vele. (Mindenki tudja, melyik tanárától mit kapott.)
A tanítvány segít – egy emberöltőn keresztül – a mestere helyretételében. Ennyi idő szükséges manapság az értékek helyrekerülésére. Ez a kontinuitás a kultúra folyamatában, a múlt-jelen-jövő összekapcsolódása, ami a mester és tanítvány kapcsolaton keresztül valósul meg. A mester személyes közreműködése azért nélkülözhetetlen a művésznek készülő fiatal számára, mert olyan elemeket tud átadni, amilyeneket senki más nem tudhat, csak az, aki saját praxisában megélte.
Kassák életének tapasztalatai, útravalói ma is fontosak számomra. Ma már tudom, hogy óriási ajándék volt ez tőle. A legtöbb, amit egy ember a másiknak – amit a mester a tanítványának adhat. Nincs elméleti ember, aki az igazi kultúra értékeit fel tudná fedezni nélkülünk – gyakorló művészek nélkül.A kritikusok ma is úgy gondolják, hogy Kassák egy a sok közül – képtelenek úgy istenigazából értéke szerinti helyretételére. Kívülről nem is láthatják igazi jelentőségét, amely messze túlmutat irodalmon, képzőművészeten. Szemléletet és tárgyszerű világismeretet adott, a tudatos lét a tudatos cselekvés alapjait fektette le bennem.
Hiszem, hogy a XX. századi Európa egyik szellemi atyja volt. Egy emberibb világ elvi megteremtője és legnagyobb hatású mestere. Mi, egyetemes magyar művészek, mindannyian az ő kalapja alól valók vagyunk.”A Könyv Magyarul!


Letöltések Az én mesterem Kassák műhelyében ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az én mesterem Kassák műhelyében ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  96
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  600 gr
  ISBN:
  9789639552005
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2109036 / 1017162  TAGS:
  Online Az én mesterem Kassák műhelyében ebook, könyvet Az én mesterem Kassák műhelyében FB2, Download Az én mesterem Kassák műhelyében PDF , Download Az én mesterem Kassák műhelyében MOBI, Online Az én mesterem Kassák műhelyében könyvet, ingyenes letöltések Az én mesterem Kassák műhelyében IPhone, Online könyvet Az én mesterem Kassák műhelyében PDF, ingyenes Az én mesterem Kassák műhelyében DJVU, ingyenes letöltések Az én mesterem Kassák műhelyében TXT, letöltések Az én mesterem Kassák műhelyében RTF, Online Az én mesterem Kassák műhelyében FB2 , e-könyvet Az én mesterem Kassák műhelyében letöltések TXT, ingyenes Az én mesterem Kassák műhelyében letöltések könyvet, e-könyvet Az én mesterem Kassák műhelyében download MOBI, letöltések Az én mesterem Kassák műhelyében IPad, olvas Az én mesterem Kassák műhelyében MOBI, olvas Az én mesterem Kassák műhelyében DOC, ingyenes Az én mesterem Kassák műhelyében AWZ, Download e-könyvet Az én mesterem Kassák műhelyében iPad , ingyenes Az én mesterem Kassák műhelyében DJVU, Download Az én mesterem Kassák műhelyében e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az én mesterem Kassák műhelyében DVD, olvas Az én mesterem Kassák műhelyében TXT, Book Az én mesterem Kassák műhelyében letöltések DJVU, Az én mesterem Kassák műhelyében letöltések könyvet ingyenes, Az én mesterem Kassák műhelyében letöltések könyvet pdf ingyenes, Az én mesterem Kassák műhelyében pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az én mesterem Kassák műhelyében pdf ingyenes, Az én mesterem Kassák műhelyében letöltések könyvet epub ingyenes, Az én mesterem Kassák műhelyében ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply