Az első magyar költőhöz

Jorge Luis Borges - Scholz László (Vál.) - Az első magyar költőhöz

Borges utánozhatatlan író (és mégis, kevesen voltak az övéhez mérhető hatással a XX. század irodalmára): őt olvasva az ember mindig új és meghökkentő nézőpontból szembesül a létezés olyan nagy kérdéseivel, mint a valóság mibenléte és álomszerűsége; a végtelenség, az időfolyam és a szépséges világegyetem megragadásának örök álma; a véletlen szerepe; a megismerés és egyáltalán a gondolkodás célja és működése Meg az én gyönyöre a bölcseleti problémák mögött mindig ott van az emberi lélek rejtelme és az emberi szív dobbanásának üteme is: mint a tangóban! Mert Borges ízig-vérig argentin marad, miközben belakja műveivel az egész világot és történelmet. Válogatásunkban Borges minden nagy műve szerepel: elbeszéléseinek, esszéinek és költeményeinek is a legjava; köztük olyan írások, amelyek korábban magyarul sohasem jelentek meg.

JORGE LUIS BORGES (1899-1986) argentin költő, elbeszélő, esszéíró, filozófus. Teljes neve Jorge Francisco Isidoro Luis Borges Acevedo. Már teljesen megvakult, és életműve jelentős részét megírta, amikor 1961-ben végre a világ is megismerte a művészetét. Akkor kapta meg (Samuel Beckett-tel együtt) a Formentor-díjat, s rá egy évre megjelent az első angol nyelvű kötete.
Magyarul, több kisebb kötet után, az Európa adta ki először életműve jelentős részét egy ötkötetes sorozatban, az író születésének 100. évfordulójára.

Valósággal megőrültem érte. Éjszakákon át olvastam az írásait a barátaimnak. Azonnal magamra ismertem benne. Szerelem volt első látásra. Umberto Eco

A kötet fordítói: : Benczik Vilmos, Benyhe István, Benyhe János, Boglár Lajos, Csuday Csaba, Gajdos Zsuzsanna, Hargitai György, Imreh András, Jánosházy György, Kányádi Sándor, Lator László, Latorre Ágnes, Nagy Mátyás, M. Nagy Miklós, Scholz László, Somlyó György, Székács Vera, Takács Zsuzsa, Tomcsányi Zsuzsanna, Tótfalusi István, Tóth Éva, Végh Zsoldos Péter, Xantus Judit
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az első magyar költőhöz ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az első magyar költőhöz ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  592
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  700 gr
  ISBN:
  9789634052104
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2642973 / 1150621
  Series:


  TAGS:
  Online Az első magyar költőhöz ebook, könyvet Az első magyar költőhöz FB2, Download Az első magyar költőhöz PDF , Download Az első magyar költőhöz MOBI, Online Az első magyar költőhöz könyvet, ingyenes letöltések Az első magyar költőhöz IPhone, Online könyvet Az első magyar költőhöz PDF, ingyenes Az első magyar költőhöz DJVU, ingyenes letöltések Az első magyar költőhöz TXT, letöltések Az első magyar költőhöz RTF, Online Az első magyar költőhöz FB2 , e-könyvet Az első magyar költőhöz letöltések TXT, ingyenes Az első magyar költőhöz letöltések könyvet, e-könyvet Az első magyar költőhöz download MOBI, letöltések Az első magyar költőhöz IPad, olvas Az első magyar költőhöz MOBI, olvas Az első magyar költőhöz DOC, ingyenes Az első magyar költőhöz AWZ, Download e-könyvet Az első magyar költőhöz iPad , ingyenes Az első magyar költőhöz DJVU, Download Az első magyar költőhöz e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az első magyar költőhöz DVD, olvas Az első magyar költőhöz TXT, Book Az első magyar költőhöz letöltések DJVU, Az első magyar költőhöz letöltések könyvet ingyenes, Az első magyar költőhöz letöltések könyvet pdf ingyenes, Az első magyar költőhöz pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az első magyar költőhöz pdf ingyenes, Az első magyar költőhöz letöltések könyvet epub ingyenes, Az első magyar költőhöz ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply