Az élőerő


1986. április 26. Robbanás a Csernobili Atomerőműben. A korabeli információhiányt követően sok hír és álhír kezdett keringeni a katasztrófáról, hatásáról és következményeiről. Az eltelt húsz év alatt a helyzet mit sem változott, az átlagember aligha tud világos képet alkotni arról, mi is történt valójában Csernobilban.
Az élőerő című könyv szerzője, Szergej Mirnij eredeti foglalkozását tekintve vegyész, akit mint tartalékos tisztet, a csernobili katasztrófát követően mozgósítottak, és az erőműhöz vezényeltek, hogy társaival együtt sugárméréseket végezzen. A nem mindennapi feladat életre szóló emlékekkel és élményekkel szolgált, amelyeket a szerző dokumentumregényben igyekezett rögzíteni.
Szergej Mirnij írásában több szempontot tudott érvényesíteni: a szemtanúét, pontosabban a résztvevőét, a hétköznapi emberét, a szakemberét a humanista íróét. Ennek megfelelően könyvében fellehető a katasztrófára való, félelemmel vegyes rácsodálkozás éppúgy, mint saját testi reakcióinak megfigyelése, a bajtársak bemutatása éppúgy, mint a körülmények pontos ábrázolása, a környékbeli lakosság életkörülményei éppúgy mint a sugármérések hiteles adatainak elemzése.
De a könyv középpontjában mindvégig a katonai szakkifejezéssel „élőeró”-ként meghatározott ember áll, aki az erőmű dolgozójaként, sugárfelderítőként, helyi lakosként, így vagy úgy, de túl akarja élni a katasztrófát. A szerző az „élőerő”-ről hol tárgyilagosan, hol együtt érzőn, hol nevetésre ingerlő humorral
tud írni, példát mutatva arra, hogy a „zónában”, rendkívüli körülmények között miként tud ember maradni az ember.
Szergej Mirnij a Csernobilról szóló művében sem nem elrettenteni akar, sem nem igazolni valamit, sem nem megnyugtatni: egyszerűen csak igaz könyvet írt. Az élőerő alighanem az eddigi leghitelesebb híradás a csernobili katasztrófáról. Hitelességével, humánus szemléletével méltó emléket állít mindazoknak, akik így vagy úgy részesei voltak a húsz évvel ezelőtti eseményeknek.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az élőerő ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az élőerő ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  306
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  420 gr
  ISBN:
  9789639651111
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:
  2145525 / 1031065
  Translator:


  TAGS:
  Online Az élőerő ebook, könyvet Az élőerő FB2, Download Az élőerő PDF , Download Az élőerő MOBI, Online Az élőerő könyvet, ingyenes letöltések Az élőerő IPhone, Online könyvet Az élőerő PDF, ingyenes Az élőerő DJVU, ingyenes letöltések Az élőerő TXT, letöltések Az élőerő RTF, Online Az élőerő FB2 , e-könyvet Az élőerő letöltések TXT, ingyenes Az élőerő letöltések könyvet, e-könyvet Az élőerő download MOBI, letöltések Az élőerő IPad, olvas Az élőerő MOBI, olvas Az élőerő DOC, ingyenes Az élőerő AWZ, Download e-könyvet Az élőerő iPad , ingyenes Az élőerő DJVU, Download Az élőerő e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az élőerő DVD, olvas Az élőerő TXT, Book Az élőerő letöltések DJVU, Az élőerő letöltések könyvet ingyenes, Az élőerő letöltések könyvet pdf ingyenes, Az élőerő pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az élőerő pdf ingyenes, Az élőerő letöltések könyvet epub ingyenes, Az élőerő ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply