Az elmúlás poétikája


Miképp hozza létre, hogyan közvetíti, módosítja, kérdőjelezi meg a költői beszéd a halálról való fogalmainkat? Mi mutatkozik meg a lírai médiumban akkor, amikor úgy véljük, hogy a halálról beszélünk (illetőleg: miért véljük úgy?) Hogyan alkotják meg a különböző retorikai és poétikai alakzatok a halálhoz kapcsolódó tapasztalategyüttest? Hogyan történik a távollévő megszólítása, a jelenlét megteremtése, az idegenség közvetítődése az eltérő lírai formációkban és a költői életművek egyes darabjaiban? Hogyan beszél a vers, amikor a halálról beszél, és arról beszél-e vajon? A nyelvi konfigurációk közül talán a képi sűrítettséggel, retorikával, figurativitással és érzéki (hangzóssági) hatáspotenciállal leginkább fölvértezett költészet az, mely a racionális megismerés számára elzárt terrénumok fölfedezője lehet. A költői nyelv varázsa abban áll, hogy a sehogyan másképpen nem elmondhatót létrehozza, s a halál sem olyan formában létezett addig, amíg és ahogyan a figuratív nyelv azt megteremtette, s teremti újra mind a mai napig. A nem jelenlévő másik megszólítása, a tulajdonképpeni idegenségként elgondolható halál tapasztalatának reflexiója, színre vitele, gyakorta előhívja a költői szó, a nyelv teremtő vagy világlétesítő potenciáljának kérdéskörét (igenlését, vágyát, kételyét) is. A kötet arra a kérdésre keresi a választ, hogy két világháború közötti magyar irodalomban jelentett-e újszerű költészeti problémát a halálnak a jelen nem lévőnek és megismerhetetlennek a megjelenítése.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az elmúlás poétikája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az elmúlás poétikája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  290
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  366 gr
  ISBN:
  9789633184257
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2602718 / 1145071
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Az elmúlás poétikája ebook, könyvet Az elmúlás poétikája FB2, Download Az elmúlás poétikája PDF , Download Az elmúlás poétikája MOBI, Online Az elmúlás poétikája könyvet, ingyenes letöltések Az elmúlás poétikája IPhone, Online könyvet Az elmúlás poétikája PDF, ingyenes Az elmúlás poétikája DJVU, ingyenes letöltések Az elmúlás poétikája TXT, letöltések Az elmúlás poétikája RTF, Online Az elmúlás poétikája FB2 , e-könyvet Az elmúlás poétikája letöltések TXT, ingyenes Az elmúlás poétikája letöltések könyvet, e-könyvet Az elmúlás poétikája download MOBI, letöltések Az elmúlás poétikája IPad, olvas Az elmúlás poétikája MOBI, olvas Az elmúlás poétikája DOC, ingyenes Az elmúlás poétikája AWZ, Download e-könyvet Az elmúlás poétikája iPad , ingyenes Az elmúlás poétikája DJVU, Download Az elmúlás poétikája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az elmúlás poétikája DVD, olvas Az elmúlás poétikája TXT, Book Az elmúlás poétikája letöltések DJVU, Az elmúlás poétikája letöltések könyvet ingyenes, Az elmúlás poétikája letöltések könyvet pdf ingyenes, Az elmúlás poétikája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az elmúlás poétikája pdf ingyenes, Az elmúlás poétikája letöltések könyvet epub ingyenes, Az elmúlás poétikája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply