Az elitek árulása

Tömpe István - Az elitek árulása

A Tömpe család neve sok szálon kötődik a huszadik századi magyar politikatörténetet meghatározó eseményekhez. Az egyik ág Kelet-Romániát is megjárt erdélyi származású, a másik, ,,anyaországi" zsidó gyökerekkel is rendelkezik. Tömpe István családtörténete ott kezdődik, amikor ez a két ág ugyan még nem ért össze, de már minden készen áll ahhoz, hogy egymásra találjon.
A család férfitagjai, a szerző apja és testvérei a köztársaságiak oldalán harcoltak a spanyol polgárháborúban, közülük később az egyik testvér titokzatos körülmények között végleg eltűnik. A családban az ő sorsát a mai napig ,,titkos" dél-amerikai küldetéshez kötik. A Rákosi-érát követő időszakban, már a Kádár korszakban, de még a ,,puha diktatúra" kezdetén a másik testvér – a szerzőre gyerekkorában nagy hatást gyakorló nagybáty – tiltakozik a csehszlovákiai beavatkozás ellen, gyanúba keveredik, és a Vörösmarty téri irodaházban fegyverrel vet véget életének.
A történelem során a család valamennyi tagja közéleti szerepet is vállalva ugyan megússza Rákosi diktatúráját, Apja Kádár János hűséges támogatója, aki ha el is fogadja őt, igazán bizalmi szerepet nem szán neki. A szerző, apja árnyékából egyre jobban kikerülve közgazdászként dolgozik itthon és külföldön, rendszeresen előadásokat tarthat a Genfi Egyetemen, 1988 és 1990 között pedig kormányfőtanácsos, privatizációs kormánybiztos, pénzügyminiszter helyettes is.
A kiváló, több nyelvet beszélő, külföldön tapasztalatot szerző, nemzetközi szinten is jegyzett gazdasági szakember számára a rendszerváltás – kezdetben legalábbis úgy tűnik – hozza meg a képességeinek megfelelő lehetőséget, és a gazdasági rendszerváltók egyik kulcsfigurája lehet. A külföldet, elsősorban a privatizációban érdekelt nyugati országokat bejáró-kijáró gazdaságpolitikus miniszterhelyettes, az Állami Vagyonügynökség első igazgatója lesz…

Tömpe István könyve a családtörténet és a memoár sajátos keveréke. A szerző, mint legalább két történelmi kor tanúja, politika és gazdasági rendszerek törvényszerű bukásának történetét családja és saját személyes történetén keresztül éli meg és írja le. Nem tehet mást akkor sem, amikor a rendszerváltó évek történéseinek kulisszatitkaiba avat be bennünket, hiszen mindenütt ott volt, ahol változtatni, alkotni akart a társadalom, de azt is érzékeli, amikor elherdálni, vagy lerombolni akartak önös, vagy pártpolitikai érdekből – az elitek. Könyve a jelenkor történelmi bukásainak is hiteles tükre.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az elitek árulása ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az elitek árulása ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  456
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  430 gr
  ISBN:
  9786155513084
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2605038 / 1145583  TAGS:
  Online Az elitek árulása ebook, könyvet Az elitek árulása FB2, Download Az elitek árulása PDF , Download Az elitek árulása MOBI, Online Az elitek árulása könyvet, ingyenes letöltések Az elitek árulása IPhone, Online könyvet Az elitek árulása PDF, ingyenes Az elitek árulása DJVU, ingyenes letöltések Az elitek árulása TXT, letöltések Az elitek árulása RTF, Online Az elitek árulása FB2 , e-könyvet Az elitek árulása letöltések TXT, ingyenes Az elitek árulása letöltések könyvet, e-könyvet Az elitek árulása download MOBI, letöltések Az elitek árulása IPad, olvas Az elitek árulása MOBI, olvas Az elitek árulása DOC, ingyenes Az elitek árulása AWZ, Download e-könyvet Az elitek árulása iPad , ingyenes Az elitek árulása DJVU, Download Az elitek árulása e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az elitek árulása DVD, olvas Az elitek árulása TXT, Book Az elitek árulása letöltések DJVU, Az elitek árulása letöltések könyvet ingyenes, Az elitek árulása letöltések könyvet pdf ingyenes, Az elitek árulása pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az elitek árulása pdf ingyenes, Az elitek árulása letöltések könyvet epub ingyenes, Az elitek árulása ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply