Az életfájdalom története

Georges Minois - Az életfájdalom története

Az életfájdalom kifejezés a XVIII. századból származik, de a rossz közérzet, amit jelöl, azóta létezik, amióta az ember életének értelmét keresi. Már az ókori orvosok is leírtak depressziós tüneteket mutató betegeket, és növényi alapú orvosságokat javasoltak gyógyításukra. Ugyanebben az időben a filozófusok is elgondolkodtak a lélek betegségeinek furcsaságain. Életuntság, acedia, búskomorság, levertség, nyugtalanság, spleen, nihilizmus, csömör, szorongás, depresszió az életfájdalom sokféle formában jelent meg az idők folyamán, de mindegyikük az emberi létezés rossz érzésével függ össze. Lucretiustól Schopenhauerig tisztánlátó gondolkodók egész serege vette górcső alá ezt a rossz érzést. Arisztotelésztől Dosztojevszkijig sokan a kiemelkedő emberek jellemzőjét látták benne. Aiszkhülosztól Shakespeare-en át Cioranig a nyugati kultúra legkiválóbb szerzőit ihlette meg ez az életérzés. Prométheusz sorsa elleni lehetetlen lázadásától a szabadság csapdáival magát szembe találó modern ember szorongásáig könyvünk azt mutatja meg, hogy az életfájdalom az ár, amit a gondolkodás fejlődéséért fizetnünk kell.

Georges Minois francia történészprofesszor számos összefoglaló művet írt már a nyugati kultúra történetéről, többek között az ateizmus történetéről (1998), valamint a nevetés és a gúnyolódás történetéről (2000) is.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az életfájdalom története ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az életfájdalom története ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  17 x 23.6 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  336
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  ISBN:
  9631354598
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2005
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Az életfájdalom története ebook, könyvet Az életfájdalom története FB2, Download Az életfájdalom története PDF , Download Az életfájdalom története MOBI, Online Az életfájdalom története könyvet, ingyenes letöltések Az életfájdalom története IPhone, Online könyvet Az életfájdalom története PDF, ingyenes Az életfájdalom története DJVU, ingyenes letöltések Az életfájdalom története TXT, letöltések Az életfájdalom története RTF, Online Az életfájdalom története FB2 , e-könyvet Az életfájdalom története letöltések TXT, ingyenes Az életfájdalom története letöltések könyvet, e-könyvet Az életfájdalom története download MOBI, letöltések Az életfájdalom története IPad, olvas Az életfájdalom története MOBI, olvas Az életfájdalom története DOC, ingyenes Az életfájdalom története AWZ, Download e-könyvet Az életfájdalom története iPad , ingyenes Az életfájdalom története DJVU, Download Az életfájdalom története e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az életfájdalom története DVD, olvas Az életfájdalom története TXT, Book Az életfájdalom története letöltések DJVU, Az életfájdalom története letöltések könyvet ingyenes, Az életfájdalom története letöltések könyvet pdf ingyenes, Az életfájdalom története pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az életfájdalom története pdf ingyenes, Az életfájdalom története letöltések könyvet epub ingyenes, Az életfájdalom története ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply