Az elcsatolt vagon

Mács József - Az elcsatolt vagon

Mács József új regénye, Az elcsatolt vagon tulajdonképpen az író örök témájának, az 1920-as trianoni diktátummal, majd az 1947-es párizsi békeszerződéssel szétszakított, s határon túlra kerülő felvidéki magyar nemzetrész sorsának konkrét szereplőkön keresztül történő bemutatása. A regény cselekmény központjában egy átlagosnak mondható kisember áll, akit családjával együtt, egy véletlen folytán, rossz helyre visz a vonat. A felvidéki magyarokkal megrakott vonatok azonban a II. világháború után nem voltak a véletlen szüleményei, a tömeges kitelepítés, egy tudatos politikai "elrendezés" eszközei voltak. A család sorsa így nyer tágabb értelmezést, Kovács Istvánnék elcsatolt vagonja a felvidéki magyarság és a kárpát-medencei történelem egyik fejezetének egyetemes szimbólumává válik.
Mács József a tőle megszokott, sallangmentes, egyszerű képi eszközökkel megjelenített, drámai telítésű történetmondása fittyet hány a változó irodalmi divatokra, a szövegközpontú, történetnélküli próza uralmára. Mácsnál, ahogy azt az olvasó megszokhatta, a legfontosabb kritérium maga a történet, amely ebben a regényben különös kettősséget hordoz: a puritán stílus ellenpontozásaként a történet némely fordulata szinte az abszurdig fokozódik. Ilyen értelemben – különösen előző művének, a Bolondok hajójának ismeretében – azt is mondhatnánk, Mács József egy különös kategóriát teremtett a kortárs magyar prózában: az abszurd realizmust.
Mács József (1931. Bátka) felvidéki magyar író, publicista, szerkesztő, műfordító. A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozatának rendes tagjaA Könyv Magyarul!


Letöltések Az elcsatolt vagon ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az elcsatolt vagon ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  232
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  320 gr
  ISBN:
  9786155354137
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2692366 / 1162275  TAGS:
  Online Az elcsatolt vagon ebook, könyvet Az elcsatolt vagon FB2, Download Az elcsatolt vagon PDF , Download Az elcsatolt vagon MOBI, Online Az elcsatolt vagon könyvet, ingyenes letöltések Az elcsatolt vagon IPhone, Online könyvet Az elcsatolt vagon PDF, ingyenes Az elcsatolt vagon DJVU, ingyenes letöltések Az elcsatolt vagon TXT, letöltések Az elcsatolt vagon RTF, Online Az elcsatolt vagon FB2 , e-könyvet Az elcsatolt vagon letöltések TXT, ingyenes Az elcsatolt vagon letöltések könyvet, e-könyvet Az elcsatolt vagon download MOBI, letöltések Az elcsatolt vagon IPad, olvas Az elcsatolt vagon MOBI, olvas Az elcsatolt vagon DOC, ingyenes Az elcsatolt vagon AWZ, Download e-könyvet Az elcsatolt vagon iPad , ingyenes Az elcsatolt vagon DJVU, Download Az elcsatolt vagon e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az elcsatolt vagon DVD, olvas Az elcsatolt vagon TXT, Book Az elcsatolt vagon letöltések DJVU, Az elcsatolt vagon letöltések könyvet ingyenes, Az elcsatolt vagon letöltések könyvet pdf ingyenes, Az elcsatolt vagon pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az elcsatolt vagon pdf ingyenes, Az elcsatolt vagon letöltések könyvet epub ingyenes, Az elcsatolt vagon ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply