Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig

Cholnoky Jenő - Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig

A Földön jelenleg kerekszámban legalább is 1820 millió ember él. Száz évvel ezelőtt, 1828-ban, Balbi Adorján geográfus számítása szerint mintegy 847 millió ember volt a Földön, tehát száz esztendő alatt ezer millióval, vagyis egy milliárddal szaporodott az emberek száma! Elképesztő, rettenetes szaporodás! Az az 1820 millió ember pedig egymás mellé állítva, szorosan, elférne a Balaton jegén. A Balaton területe 600 négyszögkilométer, de mivel minden négyszögkilométerben 1000 X 1000 = 1,000.000 négyszögméter van, tehát a Balaton területe 600 millió négyszögméter. Egy négyszögméternyi területen pedig két felnőtt és egy gyermek okvetlenül elfér, tehát éppen 1800 millió embert lehetne egymás mellé zsúfolni. Vannak nagyon kövér emberek és asszonyok, vannak olyanok is, hogy egy négyszögméter területre egy sem férne el egészen, gondoljunk néhány hentesmesterre, de viszont a néptanítókból könnyű volna öt felnőttet is egy négyszögméterre szorítani, különösen a fizetésük arányában. Rettenetes sok embert jelent ez! Ennek mindnek meg kell élnie a Földön! A fenn közölt 1820 millió csak minimum! Némelyek becslése szerint 1898 millió ember van, tehát mire ez a könyv megjelenik, bátran mondhatjuk, hogy 2000 milliónyian vagyunk! A szárazföldek összes területe kereken 150 millió négyszögkilométer, vagyis minden négyszögkilométernyi területre több mint 13 ember jut! Szerencsétlen szám! De a számítás így igazságtalan, mert a szárazföldeknek igen nagy része teljesen lakhatatlan, gondoljunk csak Grönlandra, vagy Tibetre, Szaharára, Arábiára, Gobi-sivatagra stb. Egy négyszögkilométer az 174 katasztrális hold, tehát ha egy négyszögkilométerre 13 ember jut, akkor egy emberre 13.3 hold föld jut az egész szárazföld területéből. Valószínű, hogy az egész szárazföld területének mintegy egynegyed része alkalmatlan a letelepülésre, tehát kerek számban egy emberre a Földön átlag 10 hold használható föld jut.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  16 x 23 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  331
  Cover:
  CANVAS BINDING
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1930
  Commodity code:
  6147242 / 5146834  TAGS:
  Online Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig ebook, könyvet Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig FB2, Download Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig PDF , Download Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig MOBI, Online Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig könyvet, ingyenes letöltések Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig IPhone, Online könyvet Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig PDF, ingyenes Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig DJVU, ingyenes letöltések Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig TXT, letöltések Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig RTF, Online Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig FB2 , e-könyvet Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig letöltések TXT, ingyenes Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig letöltések könyvet, e-könyvet Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig download MOBI, letöltések Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig IPad, olvas Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig MOBI, olvas Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig DOC, ingyenes Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig AWZ, Download e-könyvet Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig iPad , ingyenes Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig DJVU, Download Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig DVD, olvas Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig TXT, Book Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig letöltések DJVU, Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig letöltések könyvet ingyenes, Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig letöltések könyvet pdf ingyenes, Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig pdf ingyenes, Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig letöltések könyvet epub ingyenes, Az Egyenlítőtől a Sarkvidékig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply