Az Egy és a Sok

Radnóti Sándor - Az Egy és a Sok

A kötet írásai négy blokkra oszthatók. Kettő ezek közül klasszikus értelemben vett kritikákat, tehát bírálatokat tartalmaz az utóbbi években megjelent jelentős magyar irodalmi művekről és irodalomtudományi tárgyú könyvekről. E bírálatok a ma uralkodó divattól eltérően határozott értékhangsúlyokkal tagolják a közelmúlt irodalmáról alakuló képet. Kiemelik az igazán jelentős műveket, jelzik a pálya megtorpanását, kertelés nélkül jelzik a kudarcokat. A második kritikai blokk tematikus, az 56 évfordulója körül megjelent, ötvenhatos tematikájú műveket veszi sorra. Itt is határozottak az értékhangsúlyok. Két írás foglalkozik az évforduló valóban legjelentősebb és legeredetibb alkotásával, a Térey-Papp szerzőpáros drámájával (az egyik a drámát mint irodalmi művet, a másik a Katona József Színház előadását elemzi). Egy kritika átfogó képet ad az 56-os tematikájú magyar filmekről, egy esszé pedig a központi 56-os emlékmű terve körül kialakult vita kapcsán emlékezet, politika és művészet viszonyát elemzi.
A méltatások kategóriájába sorolt művek két blokkot alkotnak. Az első két kasszikus művet közelít meg friss szempontokkal, a rájuk rakódott kliséket félretolva: a magyar irodalmi kánon csúcsán elhelyezett János vitézt, és Wistan Hugh Auden egyik nevezetes versét. A második blokkot formailag köszöntők és irodalmi nekrológok alkotják. Ezek, a műfaj kiiktathatatlan alkalmisága dacára, valóban kritikai aktusok, amennyiben arra vállalkoznak, hogy egy-egy fordulóponthoz érkezett vagy frissen lezárult életművet elhelyezzenek a kor és a kortárs irodalom kontextusában.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az Egy és a Sok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az Egy és a Sok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  332
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  380 gr
  ISBN:
  9789636764777
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2210167 / 1066343  TAGS:
  Online Az Egy és a Sok ebook, könyvet Az Egy és a Sok FB2, Download Az Egy és a Sok PDF , Download Az Egy és a Sok MOBI, Online Az Egy és a Sok könyvet, ingyenes letöltések Az Egy és a Sok IPhone, Online könyvet Az Egy és a Sok PDF, ingyenes Az Egy és a Sok DJVU, ingyenes letöltések Az Egy és a Sok TXT, letöltések Az Egy és a Sok RTF, Online Az Egy és a Sok FB2 , e-könyvet Az Egy és a Sok letöltések TXT, ingyenes Az Egy és a Sok letöltések könyvet, e-könyvet Az Egy és a Sok download MOBI, letöltések Az Egy és a Sok IPad, olvas Az Egy és a Sok MOBI, olvas Az Egy és a Sok DOC, ingyenes Az Egy és a Sok AWZ, Download e-könyvet Az Egy és a Sok iPad , ingyenes Az Egy és a Sok DJVU, Download Az Egy és a Sok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az Egy és a Sok DVD, olvas Az Egy és a Sok TXT, Book Az Egy és a Sok letöltések DJVU, Az Egy és a Sok letöltések könyvet ingyenes, Az Egy és a Sok letöltések könyvet pdf ingyenes, Az Egy és a Sok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az Egy és a Sok pdf ingyenes, Az Egy és a Sok letöltések könyvet epub ingyenes, Az Egy és a Sok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply