Az égbolt

Arisztotelész - Az égbolt

Az égbolt c. műben Arisztotelész általánosabb természetfilozófiai megfontolásait az égitestek mozgására és természetére alkalmazza. E megfontolások eredményeképpen Arisztotelész amellett érvel, hogy a világ örök, véges kiterjedésű, és középpontjában helyezkedik el a gömb alakú Föld. Az égbolt örökké tartó körmozgást végez – ezt az teszi lehetővé, hogy az égboltot a körmozgást a saját természetes mozgásaként végző speciális anyagfajta alkotja.

A mű harmadik és negyedik könyve a világ közepén elhelyezkedő Föld elemeinek tulajdonságait írja le – ezek közül a föld és a víz természeténél fogva függőlegesen lefelé mozog, a levegő és a tűz pedig felfelé törekszik -, majd azt taglalja, hogy az elemek mozgása mennyiben határozza meg az összetett testek mozgását.

Kötetünk Az égbolton kívül függelékként a pszeudo-arisztotelészi Világrendet is tartalmazza.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az égbolt ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az égbolt ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  242
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  370 gr
  ISBN:
  9789630587365
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2009
  Árukód:
  2205827 / 1061592
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Az égbolt ebook, könyvet Az égbolt FB2, Download Az égbolt PDF , Download Az égbolt MOBI, Online Az égbolt könyvet, ingyenes letöltések Az égbolt IPhone, Online könyvet Az égbolt PDF, ingyenes Az égbolt DJVU, ingyenes letöltések Az égbolt TXT, letöltések Az égbolt RTF, Online Az égbolt FB2 , e-könyvet Az égbolt letöltések TXT, ingyenes Az égbolt letöltések könyvet, e-könyvet Az égbolt download MOBI, letöltések Az égbolt IPad, olvas Az égbolt MOBI, olvas Az égbolt DOC, ingyenes Az égbolt AWZ, Download e-könyvet Az égbolt iPad , ingyenes Az égbolt DJVU, Download Az égbolt e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az égbolt DVD, olvas Az égbolt TXT, Book Az égbolt letöltések DJVU, Az égbolt letöltések könyvet ingyenes, Az égbolt letöltések könyvet pdf ingyenes, Az égbolt pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az égbolt pdf ingyenes, Az égbolt letöltések könyvet epub ingyenes, Az égbolt ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply