Az atomvárostól a csillagvárosokig

Rudas László (Szerk.) - Az atomvárostól a csillagvárosokig

Az atomvárostól a csillagvárosokig vezet az a különös utazás, amelyre az Októberi Forradalom 50. évfordulójára megjelenő kötetünk invitálja az olvasót. Kiadványunk egyik célja, hogy – a teljesség igénye nélkül – sorra vegye a technika és a hozzá talán legközvetlenebbül kapcsolódó természettudományok, a fizika és a kémia néhány területét, és felvázolja, hol tartanak a szovjet kutatók, hogyan járulnak hozzá az egész emberiséget érdeklődő nagy problémák megoldásához.
Az utazás két végpontja, Dubna az atomváros, s a csillagvárosok, a galaktikák világa némileg szimbólum, jelképe a modern szovjet tudomány spektrumának, mely a milliméter milliomod részének világától a fényévek millióinak táborába vezet.
Hogyan is vehetnénk számba e szerteágazó kutatómunkának akárcsak a legfontosabb területeit is? Ezért inkább azt a megoldást választottuk, hogy színes kaleidoszkópot vetítünk az olvasók elé, melynek egyes elemei látszólag nincsenek összefüggésben egymással, de az összképből ízelítőt kapunk a szovjet tudomány néhány ágának legfontosabb eredményeiről. A 16 tanulmány szerzői, neves szakembereink, tudósok, egyetemi professzorok, kutatók elsősorban arra törekedtek, hogy megkönnyítsék az olvasónak a napjainkban gyakori tudományos-technikai problémák megértését.
Megismerkedhetünk a napenergia hasznosításával, az űrkutatás legújabb problémáival, az elektronikus számítógépek családjának legfiatalabb tagjaival, a világűr dermesztő hidegségében, a Föld mélységeiben uralkodó borzalmas nagy nyomásokon lejátszódó különös jelenségekkel, az emberi agy és kéz teremtette szintetikus élelmiszerekkel, a legkorszerűbb nap- és vízerőművekkel, a csillagközi párbeszéd lehetőségeivel.
A kötet egyik legérdekesebb fejezetében, mint valami hatalmas katonai parádén, a szovjet rakéták, atomtengeralattjárók, szuperszonikus vadászrepülőgépek vonulnak fel, avatott szakemberek magyarázó szavai kíséretében.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az atomvárostól a csillagvárosokig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az atomvárostól a csillagvárosokig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  17 x 24 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  192
  Cover:
  HARDCOVER,
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1967
  Commodity code:
  6050912 / 5050911  TAGS:
  Online Az atomvárostól a csillagvárosokig ebook, könyvet Az atomvárostól a csillagvárosokig FB2, Download Az atomvárostól a csillagvárosokig PDF , Download Az atomvárostól a csillagvárosokig MOBI, Online Az atomvárostól a csillagvárosokig könyvet, ingyenes letöltések Az atomvárostól a csillagvárosokig IPhone, Online könyvet Az atomvárostól a csillagvárosokig PDF, ingyenes Az atomvárostól a csillagvárosokig DJVU, ingyenes letöltések Az atomvárostól a csillagvárosokig TXT, letöltések Az atomvárostól a csillagvárosokig RTF, Online Az atomvárostól a csillagvárosokig FB2 , e-könyvet Az atomvárostól a csillagvárosokig letöltések TXT, ingyenes Az atomvárostól a csillagvárosokig letöltések könyvet, e-könyvet Az atomvárostól a csillagvárosokig download MOBI, letöltések Az atomvárostól a csillagvárosokig IPad, olvas Az atomvárostól a csillagvárosokig MOBI, olvas Az atomvárostól a csillagvárosokig DOC, ingyenes Az atomvárostól a csillagvárosokig AWZ, Download e-könyvet Az atomvárostól a csillagvárosokig iPad , ingyenes Az atomvárostól a csillagvárosokig DJVU, Download Az atomvárostól a csillagvárosokig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az atomvárostól a csillagvárosokig DVD, olvas Az atomvárostól a csillagvárosokig TXT, Book Az atomvárostól a csillagvárosokig letöltések DJVU, Az atomvárostól a csillagvárosokig letöltések könyvet ingyenes, Az atomvárostól a csillagvárosokig letöltések könyvet pdf ingyenes, Az atomvárostól a csillagvárosokig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az atomvárostól a csillagvárosokig pdf ingyenes, Az atomvárostól a csillagvárosokig letöltések könyvet epub ingyenes, Az atomvárostól a csillagvárosokig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply