Az Antikrisztus és a pásztorok

Wass Albert - Az Antikrisztus és a pásztorok

Égő tekintetű fiatalember ereszkedik le a hágón egy székelyföldi falu felett. Emmanuelnek hívják, a helybéli boltos fia – már több éve annak, hogy otthagyta családját és szülőfaluját. Akár a tékozló fiú bibliai történetének újrafogalmazása is kezdődhetne Wass Albert Az antikrisztus és a pásztorok című, regényének nyitójelenetével. Ám a tékozlás Emmanuel esetében csak a hazatérés után következik: az „Új Megváltás” előhírnökeként érkezik a faluba, és alig egynapi járásra mögötte már ott menetel a szovjet hadsereg, hogy erőnek erejével biztosítsa a faluban a marxizmus–leninizmus gyakorlati megvalósítását. Emmanuel éppen azért siet előre, hogy „forradalmi tömeget” toborozzon a település fölötti hegyekben lakó, jó szándékú, ám hiszékeny szénégetők, valamint a zsiványok s a nyomorgó pásztorok köréből, hogy már az új társadalmi rend fogadhassa a „fölszabadító Megváltó seregeit”.
Azt, hogy ezután mi következett a valóságban, jól ismerhetjük a történelemkönyvekből és a szemtanúk elbeszéléseiből. Ám Wass Albert regényének átütő ereje éppen abban rejlik, hogy a szerző a falu orosz megszállásának történetébe a kommunizmus egész természetrajzát belesűríti, az eszme iránti kezdeti lelkesedéstől kezdve egészen addig, míg végül már mindenki előtt megismerszik az „Új Megváltó” igazi arca, s már csak a kendőzetlen terror tarthatja fenn ideig-óráig a megszállás áldozataira ráerőszakolt rendszert. Wass hús-vér szereplők tépelődésein, a lehető legkülönbözőbb reakcióin keresztül mutatja be az apokaliptikus történetet, amely végül a falu teljes pusztulásához vezet. A regényalakok között éppúgy megtalálhatjuk a megszállók ellen a kezdet kezdetén fegyvert fogó csőszt, mint az eleinte lelkes, üres ígéretekkel és hangzatos frázisokkal könnyedén megtéveszthető, végül az elméletbe átültetni próbált gyakorlat véres valóságára rádöbbenő, és partizánharcba kezdő pásztorokat, az eszmét annak fonáksága teljes tudatában is végletes cinizmussal védelmező orosz katonatisztet, vagy Emmanuel szüleit, akik fiuk miatti szégyenükben döntenek úgy, hogy maguk mögött hagyják falujukat, amelynek végül már csak egyetlen lakója marad: az öreg sírásó, akinek már nincs kit elhantolnia sem.
Az Antikrisztus és a pásztorok a huszadik századi magyar próza egyik legnagyobb mesterének kimagasló remekműve.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az Antikrisztus és a pásztorok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az Antikrisztus és a pásztorok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  228
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  260 gr
  ISBN:
  9789639472334
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2059374 / 1001688
  Series:


  TAGS:
  Online Az Antikrisztus és a pásztorok ebook, könyvet Az Antikrisztus és a pásztorok FB2, Download Az Antikrisztus és a pásztorok PDF , Download Az Antikrisztus és a pásztorok MOBI, Online Az Antikrisztus és a pásztorok könyvet, ingyenes letöltések Az Antikrisztus és a pásztorok IPhone, Online könyvet Az Antikrisztus és a pásztorok PDF, ingyenes Az Antikrisztus és a pásztorok DJVU, ingyenes letöltések Az Antikrisztus és a pásztorok TXT, letöltések Az Antikrisztus és a pásztorok RTF, Online Az Antikrisztus és a pásztorok FB2 , e-könyvet Az Antikrisztus és a pásztorok letöltések TXT, ingyenes Az Antikrisztus és a pásztorok letöltések könyvet, e-könyvet Az Antikrisztus és a pásztorok download MOBI, letöltések Az Antikrisztus és a pásztorok IPad, olvas Az Antikrisztus és a pásztorok MOBI, olvas Az Antikrisztus és a pásztorok DOC, ingyenes Az Antikrisztus és a pásztorok AWZ, Download e-könyvet Az Antikrisztus és a pásztorok iPad , ingyenes Az Antikrisztus és a pásztorok DJVU, Download Az Antikrisztus és a pásztorok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az Antikrisztus és a pásztorok DVD, olvas Az Antikrisztus és a pásztorok TXT, Book Az Antikrisztus és a pásztorok letöltések DJVU, Az Antikrisztus és a pásztorok letöltések könyvet ingyenes, Az Antikrisztus és a pásztorok letöltések könyvet pdf ingyenes, Az Antikrisztus és a pásztorok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az Antikrisztus és a pásztorok pdf ingyenes, Az Antikrisztus és a pásztorok letöltések könyvet epub ingyenes, Az Antikrisztus és a pásztorok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply