Az alap tételéről


Semmi sincsen alap nélkül. Az elégséges alap Leibniztől származó, erőteljes filozófiai tétele szerint semmi sincs a világon, aminek ne lett volna elegendő alapja ahhoz, hogy a világon legyen. A filozófia Kanttal kezdődő ismeretelméleti fordulata e tétel megítélésében is döntő változást hozott. Kant még csak a meghatározó alap elvével akarta felváltani az elégséges alap teóriáját, Schopenhauer viszont nem kevesebbre vállalkozott, mint a filozófiai hagyomány teljes újragondolására.

A jelen kötet első írása, az alapról szóló tanulmány az alap tételét a preszókratikusokig visszanyúlva elemzi. Schopenhauer az elégséges alap ún. négyszeres gyökerét (a keletkezés, a megismerés, a létezés és az akarat összefüggésében tételezett alapot) vizsgálva a kritikai transzcendentalizmus egyik legátfogóbb kifejtését nyújtja. Ehhez a kritikai kifejtéshez illeszkedik Schopenhauer két nagyobb szabású, szintén a jelen kötetben szereplő Kant-értelmezése is, amely az alapról szóló tanulmányával együtt olvasva már a fenomenológiai és posztmodern gondolkodás jó néhány alapbelátásához készíti elő az utat.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az alap tételéről ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az alap tételéről ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  392
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  Súly:
  540 gr
  ISBN:
  9789632366845
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2238841 / 1093350
  Fordító:


  TAGS:
  Online Az alap tételéről ebook, könyvet Az alap tételéről FB2, Download Az alap tételéről PDF , Download Az alap tételéről MOBI, Online Az alap tételéről könyvet, ingyenes letöltések Az alap tételéről IPhone, Online könyvet Az alap tételéről PDF, ingyenes Az alap tételéről DJVU, ingyenes letöltések Az alap tételéről TXT, letöltések Az alap tételéről RTF, Online Az alap tételéről FB2 , e-könyvet Az alap tételéről letöltések TXT, ingyenes Az alap tételéről letöltések könyvet, e-könyvet Az alap tételéről download MOBI, letöltések Az alap tételéről IPad, olvas Az alap tételéről MOBI, olvas Az alap tételéről DOC, ingyenes Az alap tételéről AWZ, Download e-könyvet Az alap tételéről iPad , ingyenes Az alap tételéről DJVU, Download Az alap tételéről e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az alap tételéről DVD, olvas Az alap tételéről TXT, Book Az alap tételéről letöltések DJVU, Az alap tételéről letöltések könyvet ingyenes, Az alap tételéről letöltések könyvet pdf ingyenes, Az alap tételéről pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az alap tételéről pdf ingyenes, Az alap tételéről letöltések könyvet epub ingyenes, Az alap tételéről ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply