Az Adriától Amerikáig


Hardy Kálmán altábornagy a Horthy-korszak hadseregének kiemelkedő személyisége volt. Polában végzett tengerésztisztként már az I. világháborúban tanúságot tett kiváló kvalitásairól, a háború végén már egy tengeralattjáró parancsnokságát bízták rá. Az összeomlás és a forradalmak után 1928-ig Horthy egyik szárnysegéde volt. Apponyi mellett részt vett Genfben a leszerelési értekezleten, majd csapatszolgálati tapasztalatok után vezérkari tanfolyamot végzett. 1936 és 1940 között Berlinben volt katonai attasé. Annak ellenére, hogy rendkívül kritikusan viszonyult a nemzeti szocializmushoz, nagy tekintélyt vívott ki mind a Wehrmacht, mind katonadiplomata kollégái körében. Növekvő aggodalommal figyelte a hazai nyilas mozgalom erősödését, és kapcsolatai révén megpróbált annak gátat szabni. 1942 májusában kinevezték a folyami erők parancsnokává. Noha ő volt az első jelölt a moszkvai fegyverszüneti tárgyalások vezetésére, október 15-e előkészítésébe csak korlátozott mértékben vonta be Horthy. Ez, valamint példamutató helytállása is elég volt azonban ahhoz, hogy a nyilas vezetés letartóztassa és hazaárulásért halálra ítélje. Fellebbezése elhúzódott, más foglyokkal együtt Sopronkőhidáról Ausztriába szállították, s 1945 májusában ott szabadították fel az amerikai csapatok.

Emlékirata, mint maga az egész életpálya, a megpróbáltatások sorozata. Részletesen vezetett naplóját 1944. október 15-én maga volt kénytelen megsemmisíteni. Az első megírt fejezetek egy hadifogoly-táborban maradtak, amikor onnan hirtelen Amerikába szállították. Ezeket újraírta, de Európába visszaszállítása során Párizsban összes poggyászával együtt ellopták, így a jelen kézirat már a harmadik nekifutás eredménye.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Az Adriától Amerikáig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az Adriától Amerikáig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  656
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  990 gr
  ISBN:
  9789636621216
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2102152 / 1015176  TAGS:
  Online Az Adriától Amerikáig ebook, könyvet Az Adriától Amerikáig FB2, Download Az Adriától Amerikáig PDF , Download Az Adriától Amerikáig MOBI, Online Az Adriától Amerikáig könyvet, ingyenes letöltések Az Adriától Amerikáig IPhone, Online könyvet Az Adriától Amerikáig PDF, ingyenes Az Adriától Amerikáig DJVU, ingyenes letöltések Az Adriától Amerikáig TXT, letöltések Az Adriától Amerikáig RTF, Online Az Adriától Amerikáig FB2 , e-könyvet Az Adriától Amerikáig letöltések TXT, ingyenes Az Adriától Amerikáig letöltések könyvet, e-könyvet Az Adriától Amerikáig download MOBI, letöltések Az Adriától Amerikáig IPad, olvas Az Adriától Amerikáig MOBI, olvas Az Adriától Amerikáig DOC, ingyenes Az Adriától Amerikáig AWZ, Download e-könyvet Az Adriától Amerikáig iPad , ingyenes Az Adriától Amerikáig DJVU, Download Az Adriától Amerikáig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az Adriától Amerikáig DVD, olvas Az Adriától Amerikáig TXT, Book Az Adriától Amerikáig letöltések DJVU, Az Adriától Amerikáig letöltések könyvet ingyenes, Az Adriától Amerikáig letöltések könyvet pdf ingyenes, Az Adriától Amerikáig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az Adriától Amerikáig pdf ingyenes, Az Adriától Amerikáig letöltések könyvet epub ingyenes, Az Adriától Amerikáig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply