Az Adria királynője

Földi Pál - Az Adria királynője

"1859 óta, amikor Wilhelm von Tegethoff tengernagy kis vitorlás hajókból álló flottája Lissánál tönkreverte a számszerű fölényben lévő, sokkal korszerűbb, gőzzel hajtott olasz vas-flottát, a Monarchiával úgy a szövetségesek, mint az ellenség tengeri hatalomként számolt.
A marxista hadtörténelem jóvoltából azonban, ha erről a fegyvernemről egyáltalán szó esett, akkor legfeljebb a dicsőséges cattarói matrózlázadást, és a SZENT ISTVÁN csatahajó nyomorúságos pusztulását emlegették
Nem volt ismert, hogy ezen Kriegsmarine tisztikara és legénysége elit katonák voltak, és legalább fele részben magyarok. Fiume, Pola a magyar királyság tengeri kikötői voltak, és a tengeri és folyami hadihajók építésében a magyar hajógyárak oroszlánrészt vállaltak. Tudja vajon a nyájas olvasó, hogy a tengeralattjárók félelmetes fegyvere, a torpedó magyar találmány?
Közismert, hogy a magyar haditengerészeti repülők milyen hősies és eredményes szerepet játszottak?
Az első világháború során a nagy tengeri hatalmak (Anglia, Franciaország, Olaszország) fájdalmas veszteségek árán jöttek rá, hogy a Kriegsmarine-t nem lehet nyílt csatában megsemmisíteni, e helyett be kívánták zárni az Adria beltengerére. Ezt a zárat zúzta szét az otrantói csatában a Horthy Miklós sorhajókapitány vezette flotta, megismételve az egy-kori lissai diadalt.
Az osztrák-magyar haditengerészet elegáns, gyors és félelmetes tűzerővel rendelkező hadihajói köztük a Dunát uraló monitorok nem csupán díszes tőr voltak, de éles kard.
Ezen tengerészek és a soha le nem győzött lobogóik előtt tiszteleg ez a könyv."A Könyv Magyarul!


Letöltések Az Adria királynője ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az Adria királynője ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  192
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  122 gr
  ISBN:
  9786155476860
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2613975 / 1146527
  Series:


  TAGS:
  Online Az Adria királynője ebook, könyvet Az Adria királynője FB2, Download Az Adria királynője PDF , Download Az Adria királynője MOBI, Online Az Adria királynője könyvet, ingyenes letöltések Az Adria királynője IPhone, Online könyvet Az Adria királynője PDF, ingyenes Az Adria királynője DJVU, ingyenes letöltések Az Adria királynője TXT, letöltések Az Adria királynője RTF, Online Az Adria királynője FB2 , e-könyvet Az Adria királynője letöltések TXT, ingyenes Az Adria királynője letöltések könyvet, e-könyvet Az Adria királynője download MOBI, letöltések Az Adria királynője IPad, olvas Az Adria királynője MOBI, olvas Az Adria királynője DOC, ingyenes Az Adria királynője AWZ, Download e-könyvet Az Adria királynője iPad , ingyenes Az Adria királynője DJVU, Download Az Adria királynője e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az Adria királynője DVD, olvas Az Adria királynője TXT, Book Az Adria királynője letöltések DJVU, Az Adria királynője letöltések könyvet ingyenes, Az Adria királynője letöltések könyvet pdf ingyenes, Az Adria királynője pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az Adria királynője pdf ingyenes, Az Adria királynője letöltések könyvet epub ingyenes, Az Adria királynője ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply