Az addiktológia alapjai II.


A jelen kötet az addiktológia témakörét tárgyaló könyvsorozatba illeszkedik, ám önállóan is egységes egészet alkot. A négy nagy tematikus blokkból álló kézikönyv bevezető fejezete a központi idegrendszer alapvető neu rotranszmitter-rendszereit, ezek hatásmechanizmusát, valamint a pszichoaktív szerek hatásának közvetítésében betöltött szerepét mutatja be. A második rész öt fejezete a pszichoaktív szerekkel foglalkozik. A nyitó tanulmány az alkoholhasználatot és annak egészségkárosító következményeit tárgyalja; több új aspektussal gazdagítva az alkoholprobléma előző kötetben nyújtott bemutatását. A második írás az altatószerek használatának addiktológiai vonatkozásait veszi sorra, majd két terjedelmesebb fejezet következik, amelyek az amfetamin típusú stimulánsok, illetőleg a hallucinogén szerek részletes bemutatását célozzák. A rész utolsó fejezete egy viszonylag új jelenségnek, a herbáldrogok használatának jellegzetességeit ismerteti. A harmadik rész ismét egyetlen, bár terjedelmes tanulmányt tartalmaz. A hiánypótló írás – első magyar nyelvű összefoglalóként – az addiktológia területén használatos különböző mérési eljárásokról, kérdőívekről nyújt áttekintést. A záró rész négy fejezete epidemiológiai kérdéseket tárgyal az alkoholprobléma epidemiológiai és szociológiai vonatkozásaitól a különböző speciális populációk (fogvatartottak, táncos szórakozóhelyeket látogatók stb.) körében végzett kutatások eredményein és a drogfüggőséghez társuló komorbid pszichiátriai zavarok kérdéskörén át a HIV-fertozés és a droghasználat kapcsolatának bemutatásáig. A szakembereknek és érdeklődőknek egyaránt ajánlott kötet – különösen az első és a harmadik kötettel kiegészülve – komplex képet tud adni az addiktológia viszonylag fiatal, ám dinamikusan fejlődő tudományágáról.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az addiktológia alapjai II. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az addiktológia alapjai II. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  428
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  758 gr
  ISBN:
  9789632840482
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2202455 / 1057287  TAGS:
  Online Az addiktológia alapjai II. ebook, könyvet Az addiktológia alapjai II. FB2, Download Az addiktológia alapjai II. PDF , Download Az addiktológia alapjai II. MOBI, Online Az addiktológia alapjai II. könyvet, ingyenes letöltések Az addiktológia alapjai II. IPhone, Online könyvet Az addiktológia alapjai II. PDF, ingyenes Az addiktológia alapjai II. DJVU, ingyenes letöltések Az addiktológia alapjai II. TXT, letöltések Az addiktológia alapjai II. RTF, Online Az addiktológia alapjai II. FB2 , e-könyvet Az addiktológia alapjai II. letöltések TXT, ingyenes Az addiktológia alapjai II. letöltések könyvet, e-könyvet Az addiktológia alapjai II. download MOBI, letöltések Az addiktológia alapjai II. IPad, olvas Az addiktológia alapjai II. MOBI, olvas Az addiktológia alapjai II. DOC, ingyenes Az addiktológia alapjai II. AWZ, Download e-könyvet Az addiktológia alapjai II. iPad , ingyenes Az addiktológia alapjai II. DJVU, Download Az addiktológia alapjai II. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az addiktológia alapjai II. DVD, olvas Az addiktológia alapjai II. TXT, Book Az addiktológia alapjai II. letöltések DJVU, Az addiktológia alapjai II. letöltések könyvet ingyenes, Az addiktológia alapjai II. letöltések könyvet pdf ingyenes, Az addiktológia alapjai II. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az addiktológia alapjai II. pdf ingyenes, Az addiktológia alapjai II. letöltések könyvet epub ingyenes, Az addiktológia alapjai II. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply