Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés

S. Varga Katalin - Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve - Textus és elemzés

A bírósági perjegyzőkönyv mint írott forrás a hatalmi reprezentáció sajátos (önigazoló) fóruma, a korabeli értelmezésben a "piliticus rend" véleményét közvetítő textus, szövegfolyam. Fontos kordokumentummá keletkezésének körülményei, nyelvi eszköztára, fogalomhasználata, kommunikációs rétegei teszik. Kötetünk tárgya az 1674-es pozsonyi peres eljárás (processus, causa) jegyzőkönyve, amely a kutatók és érdeklődők előtt egészen a közelmúltig csak egy hiányos és romlott másolatból volt ismert. S. Varga Katalin kiadásában 2002-ben jelent meg a per eredeti jegyzőkönyve latin-magyar bilingvis szöveggel egy könyvművészetileg is figyelemre méltó kötetben (Vitetnek ítélőszékre…). S. Varga Katalint tovább érdekelték a per iratanyagának keletkezési körülményei, lehetséges szerzői, szubjektív viszonyuk a perhez, tovább kereste az egyes iratok és irattípusok irányultságát, fogalomvilágát, sztereotípiáit, hogy a szöveg mennyire volt alkalmas a vád állításainak igazolására – akár a tények tiltakozása ellenére is -, illetve a megvádolt személyeken keresztül hogyan próbálta meg a hatalom a vádat az általuk képviselt közösség egészére kiterjeszteni. Új kutatásának eredményeit foglalja össze ebben a kötetben. Mindez társadalomfilozófiai szerkezetben is értelmezhető, és akár mintát és ösztönzést nyújthat azoknak, akik bármely korszak, akár a jelenkor hasonló törekvésből származó dokumentumanyagát vizsgálják.A Könyv Magyarul!


Letöltések Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  295
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  580 gr
  ISBN:
  9789639671201
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2403242 / 1129452  TAGS:
  Online Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés ebook, könyvet Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés FB2, Download Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés PDF , Download Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés MOBI, Online Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés könyvet, ingyenes letöltések Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés IPhone, Online könyvet Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés PDF, ingyenes Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés DJVU, ingyenes letöltések Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés TXT, letöltések Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés RTF, Online Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés FB2 , e-könyvet Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés letöltések TXT, ingyenes Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés letöltések könyvet, e-könyvet Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés download MOBI, letöltések Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés IPad, olvas Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés MOBI, olvas Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés DOC, ingyenes Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés AWZ, Download e-könyvet Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés iPad , ingyenes Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés DJVU, Download Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés DVD, olvas Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés TXT, Book Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés letöltések DJVU, Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés letöltések könyvet ingyenes, Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés letöltések könyvet pdf ingyenes, Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés pdf ingyenes, Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés letöltések könyvet epub ingyenes, Az 1674-es gályarabper jegyzőkönyve – Textus és elemzés ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply