Átvilágítás


Jókai Anna, a Nemzet Művésze, Kossuth-nagydíjjal kitűntetett író, életműsorozatának új kötete önéletírás, amelynek nem véletlenül Átvilágítás a címe. Kettős jelentésrétege van ennek a szónak: egyrészt valamilyen tárgynak, testnek valamely fénysugárral történő átvilágítását jelenti, amely segítségével belső tartalma megismerhetővé válik. Másrészt – különösen az utóbbi időkben vált idehaza gyakran használt kifejezéssé – valakinek a jobb megismerésére, esetleg politikai beágyazódottsága feltárására végzett "átvilágítás", amelyben ugyan valóságos fénysugárnak nincs szerepe, de a folyamat végeredménye itt is az átvilágított személy belső, egyébként rejtett történetének, kapcsolatrendszerének feltérképezése.
Jókai Anna létének legfontosabb része az irodalom, számára az írás misszió és szolgálat. "Passió és nem passzió" – mondta róla találóan Bogárdi Szabó István református püspök. Most – Szent Ágoston vallomásaihoz hasonló felfogásban saját személyiség-fejlődésével és írói életútjával szembesíti önmagát és olvasóit. Öniróniával, hittel, történelmi tisztánlátással megírt, rendkívüli új regény született ismét a keze alatt, amely abban is kiemelkedő, hogy az átvilágításhoz Krisztus-i fényt: a szeretet, a megértés, a megbocsátás fényét használja az író.
Jókai Anna 2016. Július 9-én fejezte be könyvét, és ezzel szándéka szerint egész életműve végére is kitette a pontot. Az utolsó bekezdésekben így ír erről: "Ma nincs semmi jelentőségteljes esemény, hacsak az nem, hogy leteszem a tollat. Mire ez az írás megjelenik, 85. évemben járok. Még itt leszek, vagy már ott – patetikus találgatás. Akárhogy is: befejezett, teljes memoár nincsen. Ha sikerülne is a halál pillanatáig elvezetni, akkor is csonka maradna. Nincs képességünk, hogy a küszöb után még visszaszóljunk, akár egy tőmondatot is – vagy csupán egy jelzőt – édes-ékes magyar nyelven, arról, hogy mi ez és milyen…?"A Könyv Magyarul!


Letöltések Átvilágítás ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Átvilágítás ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  302
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  494 gr
  ISBN:
  9786155479403
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2701546 / 1167586  TAGS:
  Online Átvilágítás ebook, könyvet Átvilágítás FB2, Download Átvilágítás PDF , Download Átvilágítás MOBI, Online Átvilágítás könyvet, ingyenes letöltések Átvilágítás IPhone, Online könyvet Átvilágítás PDF, ingyenes Átvilágítás DJVU, ingyenes letöltések Átvilágítás TXT, letöltések Átvilágítás RTF, Online Átvilágítás FB2 , e-könyvet Átvilágítás letöltések TXT, ingyenes Átvilágítás letöltések könyvet, e-könyvet Átvilágítás download MOBI, letöltések Átvilágítás IPad, olvas Átvilágítás MOBI, olvas Átvilágítás DOC, ingyenes Átvilágítás AWZ, Download e-könyvet Átvilágítás iPad , ingyenes Átvilágítás DJVU, Download Átvilágítás e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Átvilágítás DVD, olvas Átvilágítás TXT, Book Átvilágítás letöltések DJVU, Átvilágítás letöltések könyvet ingyenes, Átvilágítás letöltések könyvet pdf ingyenes, Átvilágítás pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Átvilágítás pdf ingyenes, Átvilágítás letöltések könyvet epub ingyenes, Átvilágítás ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply