Astronomia

Polikeit Károly - Astronomia

Részlet a könyvből: ELMÉLETI ASTRONOMIA. A Föld. Az égitestek felosztása. Az égitestek az első tekintetre semmi különbséget nem mutatnak, de hosszabb megfigyelés arról győz meg, hogy nagyon is különböznek egymástól. Vannak olyanok, melyek egymáshoz való helyzetüket állandóan megtartják: ezeket állócsillagoknak nevezzük. Az állócsillagok közé tartozik a Nap is. Vannak aztán olyanok is, melyek állásukat az állócsillagok irányában folyton változtatják, ide-oda vándorolnak: ezek a bolygók. Valójában sötét testek, fényüket a Naptól nyerik és a Nap körül keringenek, ilyen Földünk is. Vannak továbbá olyanok, melyek valamely bolygó körül és ezzel együtt a Nap körül keringenek; ezeket mellékbolygóknak vagy holdaknak nevezzük. A bolygókon kívül vannak még más égitestek is, melyek helyzetüket szintén változtatják, ezek az üstökösök és a hullócsillagok, vagy meteoritok. A láthatár. Ha nyilt síkon körültekintünk, Földünknek csak körlapot képező, kis részét látjuk, melynek középpontjában az észlelő áll, kerületére pedig az égboltozat támaszkodik, mely. látszólag üres félgömböt képez. E körlap annál nagyobb, minél magasabb az álláspont, melyről széttekintünk. A körlapot látszólagos látkörnek, horizonnak, a kerületét: a láthatárnak nevezzük.A Könyv Magyarul!


Letöltések Astronomia ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Astronomia ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  12 x 18.5 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  144
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1896
  Árukód:
  6103971 / 5103563
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Astronomia ebook, könyvet Astronomia FB2, Download Astronomia PDF , Download Astronomia MOBI, Online Astronomia könyvet, ingyenes letöltések Astronomia IPhone, Online könyvet Astronomia PDF, ingyenes Astronomia DJVU, ingyenes letöltések Astronomia TXT, letöltések Astronomia RTF, Online Astronomia FB2 , e-könyvet Astronomia letöltések TXT, ingyenes Astronomia letöltések könyvet, e-könyvet Astronomia download MOBI, letöltések Astronomia IPad, olvas Astronomia MOBI, olvas Astronomia DOC, ingyenes Astronomia AWZ, Download e-könyvet Astronomia iPad , ingyenes Astronomia DJVU, Download Astronomia e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Astronomia DVD, olvas Astronomia TXT, Book Astronomia letöltések DJVU, Astronomia letöltések könyvet ingyenes, Astronomia letöltések könyvet pdf ingyenes, Astronomia pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Astronomia pdf ingyenes, Astronomia letöltések könyvet epub ingyenes, Astronomia ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply