Aranysárkány

Kosztolányi Dezső - Aranysárkány

Novák Antal világa a kívülállók számára egyszerű, szelíd, tiszta és titokzatos, mert ez a világ a magányé. Pontossága, rendszeretete, szorgalma, lelkiismeretessége legendás hírű, pedig nem több kitartóan végigélt szerepnél, melynek lelki hátországa a szorongó nyugtalanság. Felesége elvesztése után az évek lassú vonulatában a hitves falon függő, néma képe összeépült egy másik, egy élő, egy mind vonzóbb arccal – a Hildáéval, s mert a gyermek arca szinte egy az anyáéval, benne, általa él az egyiké és általa élet a másiké. Hilda mindebből semmit sem lát, csak annak poklát éli át. A kamaszok kegyetlen életrevalóságával tör magának réseket börtöne falán. Amikor apja rajtakapja Tibort Hilda szobájából való menekülése közben, szinte valódi vetélytársként néz vele, a tanítvánnyal farkasszemet. Hilda feszült párbeszéde apjával sürgeti a kimondhatatlant. Novák Antal itt, a Hildával való fájdalmas szócsatában találkozik először a teljes magánnyal, mely kínzóbb a nemlétnél. És ettől fogva, mintha megtébolyodott volna a világ. A diákok ellenségessé válnak, a kollegák egyre elviselhetetlenebbek. Hilda, Tibor, Liszner külön-külön, egyenként talán nem is rosszak, és mégis egy nagy, nyomasztó, ellenséges közösséggé egyesülnek Novák Antal alvajáró igazságkeresésének vízióiban. Öngyilkosságában a szenvedő ember ül diadalt a megaláztatással való kiegyezés felett.

Az aranysárkány az ifjúság szimbóluma, a végtelennel, az egekkel kacérkodó fiatalság-láznak, mindent tipró indulatnak, féktelen szabadság-akaratnak a jelképe. "Szép", mert fénylő, csillogó, dús a ragyogásban; és riasztó, mert sárkány-testű. Csodálni való, magával ragadó, úsztatja a tekintetet, és mégis gyűlöletes, mert jelzése, parancsoló istene az elmúlásnak.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Aranysárkány ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Aranysárkány ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  310
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  222 gr
  ISBN:
  9789632520124
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2057278 / 1000726
  Series:


  TAGS:
  Online Aranysárkány ebook, könyvet Aranysárkány FB2, Download Aranysárkány PDF , Download Aranysárkány MOBI, Online Aranysárkány könyvet, ingyenes letöltések Aranysárkány IPhone, Online könyvet Aranysárkány PDF, ingyenes Aranysárkány DJVU, ingyenes letöltések Aranysárkány TXT, letöltések Aranysárkány RTF, Online Aranysárkány FB2 , e-könyvet Aranysárkány letöltések TXT, ingyenes Aranysárkány letöltések könyvet, e-könyvet Aranysárkány download MOBI, letöltések Aranysárkány IPad, olvas Aranysárkány MOBI, olvas Aranysárkány DOC, ingyenes Aranysárkány AWZ, Download e-könyvet Aranysárkány iPad , ingyenes Aranysárkány DJVU, Download Aranysárkány e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Aranysárkány DVD, olvas Aranysárkány TXT, Book Aranysárkány letöltések DJVU, Aranysárkány letöltések könyvet ingyenes, Aranysárkány letöltések könyvet pdf ingyenes, Aranysárkány pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Aranysárkány pdf ingyenes, Aranysárkány letöltések könyvet epub ingyenes, Aranysárkány ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply