Aranyhalacska


Van egy afrikai mondás: „Ó, halacska, aranyhalacska, vigyázz nagyon magadra! Mert e világban annyi hurkot s hálót vetnek ki rád." Ez a mottója a Nobel-díjas francia író regényének, s hősnője, Laila sorsának. Laila neve azt jelenti: Éjszaka. Nomen est ómen. Laila élete sokáig az éjjel, a sötétség jegyében zajlik. Attól a naptól fogva, hogy hatéves korában Marokkóban elrabolják és eladják egy öreg zsidó asszonynak, Laila Aszmának, aki egyszerre úrnője és nagyanyja lesz a kislánynak. Amikor Laila Aszma meghal, kitárul a mellahi ház kapuja, és a tizenhárom éves Laila kilép a nagyvilágba, hogy hosszú-hosszú útra induljon térben és időben. Vándorútja főbb állomásai: Madame Dzsamíla, az angyalcsináló és a hat „hercegnő", valójában prostituált fonduk-béli háza, egy városszéli nyomortelep, majd illegális bevándorlóként az „álmok városa", a valóságban szürke, könyörtelen Párizs egy nyomorúságos hónapos szobája, aztán egy leszbikus orvosnő elegáns villája, egy föld alatti, napfény nélküli garázslakás, a nizzai cigánytábor, végül a nagy lehetőségek hazája, Amerika. Lailának több kontinenst, sok várost kell megjárnia, számtalan megpróbáltatást kiállnia, akadályt legyőznie, hogy végül el- és visszajusson önmagáig, hogy kiderítse, ki ő és honnan jött. Le Clézio a mágikus realizmus eszközeivel ábrázolja ezt a XX. század végi, egyszerre modern és romantikus történetet, ahol álom és valóság keveredik egymással, ahol jó és rossz emberek, jóságos és gonosz szellemek küzdenek a hősnő testéért és lelkéért, ahol mindennek színe, szaga, hangja, tapintható formája van, ahol minden csupa fény, mozgás, zene. Ám le Clézio regénye mese- és álomszerűsége dacára is keserű, könyörtelen látlelet a századvég társadalmáról, hol kifinomultan, hol brutálisan romlott világunkról, a modern „érzelmek iskolájáról", amelyet a létbe kivetett hősnőnek akarva-akaratlan ki kell járnia, hogy önmagát megtalálva megtalálhasson másokat is.A Könyv Magyarul!


Letöltések Aranyhalacska ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Aranyhalacska ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

  • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
  • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
  • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
  • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
  • Minden platform. Teljesen optimalizált
  • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


    Kiadó:
    Oldalak száma:
    260
    Borító:
    CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
    Súly:
    310 gr
    ISBN:
    9789630787840
    Nyelv:
    MAGYAR
    Kiadás éve:
    2009
    Árukód:
    2055872 / 1051791
    Formátum:


    TAGS:
    Online Aranyhalacska ebook, könyvet Aranyhalacska FB2, Download Aranyhalacska PDF , Download Aranyhalacska MOBI, Online Aranyhalacska könyvet, ingyenes letöltések Aranyhalacska IPhone, Online könyvet Aranyhalacska PDF, ingyenes Aranyhalacska DJVU, ingyenes letöltések Aranyhalacska TXT, letöltések Aranyhalacska RTF, Online Aranyhalacska FB2 , e-könyvet Aranyhalacska letöltések TXT, ingyenes Aranyhalacska letöltések könyvet, e-könyvet Aranyhalacska download MOBI, letöltések Aranyhalacska IPad, olvas Aranyhalacska MOBI, olvas Aranyhalacska DOC, ingyenes Aranyhalacska AWZ, Download e-könyvet Aranyhalacska iPad , ingyenes Aranyhalacska DJVU, Download Aranyhalacska e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Aranyhalacska DVD, olvas Aranyhalacska TXT, Book Aranyhalacska letöltések DJVU, Aranyhalacska letöltések könyvet ingyenes, Aranyhalacska letöltések könyvet pdf ingyenes, Aranyhalacska pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Aranyhalacska pdf ingyenes, Aranyhalacska letöltések könyvet epub ingyenes, Aranyhalacska ePub könyvet letöltések ingyenes.

  • Leave a Reply