Arany János és családja relikviái

Thuróczy Gergely (Szerk.) - Arany János és családja relikviái

A nagyszalontai ház, amelyben 1817-ben Arany János született, 1823-ban leégett. Korábban is nagyon szerény otthon volt: "sárfalú ház a Kölesér-utcán [560. hrsz., 46. házszám – R. R.], melyet ma a költő nevéről neveznek. Két ablakkal nézett az utcára, egy szoba, konyha, pitvar volt benne, végül hozzáragasztva az istálló, félszer. Fala, ez árvízjárta vidék olcsó módja szerint, karók közt vesszőfonás, becsapva sárral; ezt hívják paticsnak; két végén két ‘fecskefarkú’ ágas tartotta a tetőt; födele káka, giz-gaz, kalodába szorítva". A házat nem tudták újjáépíteni, a tűzvész után az istállót hozták rendbe, abban a "kis bogár- hátú viskóban" nőtt fel a gyermek Arany János. Később ezt is lebontották. Minthogy 1840-ben aljegyzőnek, majd jegyzőnek nevezték ki szülővárosában, családjával a jegyzői lakásban lakott. Ez a Csonka-toronytól jobbra a harmadik ház volt, két kis szoba.

/Részlet a könyvből/
A Könyv Magyarul!


Letöltések Arany János és családja relikviái ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Arany János és családja relikviái ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  96
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  440 gr
  ISBN:
  9789639401655
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2210361 / 1066537  TAGS:
  Online Arany János és családja relikviái ebook, könyvet Arany János és családja relikviái FB2, Download Arany János és családja relikviái PDF , Download Arany János és családja relikviái MOBI, Online Arany János és családja relikviái könyvet, ingyenes letöltések Arany János és családja relikviái IPhone, Online könyvet Arany János és családja relikviái PDF, ingyenes Arany János és családja relikviái DJVU, ingyenes letöltések Arany János és családja relikviái TXT, letöltések Arany János és családja relikviái RTF, Online Arany János és családja relikviái FB2 , e-könyvet Arany János és családja relikviái letöltések TXT, ingyenes Arany János és családja relikviái letöltések könyvet, e-könyvet Arany János és családja relikviái download MOBI, letöltések Arany János és családja relikviái IPad, olvas Arany János és családja relikviái MOBI, olvas Arany János és családja relikviái DOC, ingyenes Arany János és családja relikviái AWZ, Download e-könyvet Arany János és családja relikviái iPad , ingyenes Arany János és családja relikviái DJVU, Download Arany János és családja relikviái e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Arany János és családja relikviái DVD, olvas Arany János és családja relikviái TXT, Book Arany János és családja relikviái letöltések DJVU, Arany János és családja relikviái letöltések könyvet ingyenes, Arany János és családja relikviái letöltések könyvet pdf ingyenes, Arany János és családja relikviái pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Arany János és családja relikviái pdf ingyenes, Arany János és családja relikviái letöltések könyvet epub ingyenes, Arany János és családja relikviái ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply