Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról

Josephus Flavius - Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról

Josephus Flaviusnak az alexandriai Apión ellen, a zsidó nép ősi voltának bizonyítása végett írt irata, görög eredetiből készült magyar fordításban, sorozatunkban jelenik meg először. A zsidó háború és A zsidók története szerzőjének ez a kései, öregkori műve, több szempontból is igényt tarthat a mai olvasó érdeklődésére. Josephus, aki első nagy művében a maga zsidó népét akarta Róma uralmával megbarátkoztatni; utolsó munkájában a görög és római világ számára akarja feltárni népének ősidőkre visszanyúló hagyományait, vallási tanításait, egyistenhitének tisztaságát. Munkája egyszerre harcos vitairat és higgadt ismertetés, szenvedélyes védekezés és személyeskedésig menő támadás, szorgalmas anyaggyűjtés és szellemes érvelés. Miközben eszmeileg leszámol az ókori értelemben vett antiszemitizmus képviselőinek történeti torzításaival és a zsidók egész múltját gyűlölködő módon bemutató koholmányaival, egyben felvonultatja az egész antik – az ókori egyiptomi, főníciai, mezopotámiai, görög és római – történetírásnak valamennyi, a zsidókat megemlítő közlését. Az egyiptomi Manethón és a mezopotámiai Beroszosz, a történetíró Hekataiosz és a filozófus Arisztotelész, a zsidó vallást nagyra tartó Püthagorasz és a zsidó múltat ellenségesen tekintő Apión egyaránt megszólal az ő tolmácsolásában. Így a mi számunkra Josephusnak ez a műve nemcsak az általa bemutatott, benne vitatott és cáfolt egykori gyűlölködő propagandának és érvrendszerének elsőrendű forrása, de tárháza a ma már elveszett, értékes anyagot tartalmazó ókori történeti művekből vett irodalmi részleteknek is. Jószerével Josephusnak köszönhetjük mindazt, amit ma olyan nagy fontosságú művekből ismerünk, mint amilyen Manethón görög nyelvű Egyiptomi története, avagy Béroszosz Babiloni története. Megdöbbentőek a több mint két évezredes gyűlölet akkori vádaskodásai; tanulságosak a más művekből vett terjedelmes idézetek; élvezetes Josephus szellemes és gunyoros, néha durva, de legtöbbször találó vitamódszere. Mindvégig lenyűgöz a ma is elevenen ható mű: egy vitatott egyéniségű szerző vitathatatlanul izgalmas vitairata.A Könyv Magyarul!


Letöltések Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  126
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  216 gr
  ISBN:
  9789639857506
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2392066 / 1104805
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról ebook, könyvet Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról FB2, Download Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról PDF , Download Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról MOBI, Online Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról könyvet, ingyenes letöltések Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról IPhone, Online könyvet Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról PDF, ingyenes Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról DJVU, ingyenes letöltések Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról TXT, letöltések Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról RTF, Online Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról FB2 , e-könyvet Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról letöltések TXT, ingyenes Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról letöltések könyvet, e-könyvet Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról download MOBI, letöltések Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról IPad, olvas Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról MOBI, olvas Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról DOC, ingyenes Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról AWZ, Download e-könyvet Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról iPad , ingyenes Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról DJVU, Download Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról DVD, olvas Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról TXT, Book Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról letöltések DJVU, Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról letöltések könyvet ingyenes, Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról letöltések könyvet pdf ingyenes, Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról pdf ingyenes, Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról letöltések könyvet epub ingyenes, Apión ellen, avagy a zsidó nép ősi voltáról ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply