Apáczai

Gyárfás Endre - Apáczai

Apáczai Csere Jánosnak a XVII. század nagy pedagógusának pályafutását idézi fel ez a lírai sodrású regény. A tudománypártoló, puritánus polgárok Hollandiája és II. Rákóczi György két tűz közé szorított, bukásra ítélt Erdélye elevenedik meg lapjain. Az író a fiatal tudós életéből azokat a nagy pillanatokat ragadja ki, amikor válságos helyzetben kell döntenie: megtagadja vagy vállalja haladó és humanista voltát, hazáját, elveit és a szegénysorsúak támogatását. Apáczai a legjobb németalföldi egyetemeken tanult, de Enciklopédiáját magyar nyelven írta. Gyökeret ereszthetne a gazdag környezetben, Utrechtben, de vállalva a létbizonytalanságot, az itthoni hívásra hazatér. Tehetségét a magyar tudományos nyelv megteremtésére, a népművelés és népoktatás elveinek kimunkálására fordítja.
Valóban drámai az a küzdelem, amelyet Apáczai rövid élete során az értetlenséggel, a közönnyel, a világi és egyházi hatalmasságokkal vívott. Ebben a harcban méltó társa volt a felesége a regényen végigvonul kettejük szerelmének költői szépségű története.A Könyv Magyarul!


Letöltések Apáczai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Apáczai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.5 x 18.2 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  298
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9632805917
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1978
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Apáczai ebook, könyvet Apáczai FB2, Download Apáczai PDF , Download Apáczai MOBI, Online Apáczai könyvet, ingyenes letöltések Apáczai IPhone, Online könyvet Apáczai PDF, ingyenes Apáczai DJVU, ingyenes letöltések Apáczai TXT, letöltések Apáczai RTF, Online Apáczai FB2 , e-könyvet Apáczai letöltések TXT, ingyenes Apáczai letöltések könyvet, e-könyvet Apáczai download MOBI, letöltések Apáczai IPad, olvas Apáczai MOBI, olvas Apáczai DOC, ingyenes Apáczai AWZ, Download e-könyvet Apáczai iPad , ingyenes Apáczai DJVU, Download Apáczai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Apáczai DVD, olvas Apáczai TXT, Book Apáczai letöltések DJVU, Apáczai letöltések könyvet ingyenes, Apáczai letöltések könyvet pdf ingyenes, Apáczai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Apáczai pdf ingyenes, Apáczai letöltések könyvet epub ingyenes, Apáczai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply