Antiszemitizmus és totalitarizmus


Antiszemitizmus és totalitarizmus: az éppen magunk mögött hagyott, lidércnyomás-szerű huszadik század társadalomtörténetének kulcsfogalmai. Egyik szó sem tekint vissza hosszabb múltra.
Az elsőt egy múlt századi, azóta elfelejtett német nyelvész alkotta. Wilhelm Marr a zsidó helyett a szemita terminust javasolta, hogy ilyen módon különböztesse meg a hagyományos zsidóellenességet az általa „korszerűnek és tudományosnak” tekintett antiszemitizmustól.
Még fiatalabb fogalom a totalitarizmus, amely egy filozófíai jelzőből, a totálisból ered. Később a Harmadik Birodalom propagandaminisztere, Goebbels használta előszeretettel a „totális háború” kifejezést. A náci és a kommunista diktatúrák közös szervező elvének meghatározására – amit a történészek évtizedek óta vitatnak – a neves filozófusnő, Hannah Arendt alkotta meg a totalitarizmus fogalmát.
Antiszemiták voltak, vannak, s sajnálatos módon még lesznek is, de totalitaristák nincsenek, csak fasiszták és nácik, illetve bolsevikok és kommunisták, akiknek világnézetét jobb híján a századunk folyamán fennállt, majd összeomlott társadalmi rendszerek alapján minősítjük. Antiszemitizmus és totalitarizmus egymással kölcsönhatásban álltak, tragikus módon összekapcsolódtak. Történelmi és tömegpszichológiai viszonyuk elemzése nálunk több, mint fél évszázadon át a legszigorúbb tabu-témának számított. Tekintettel arra, hogy kiválóan használhatók politikai stigmatizáció céljára, bizonyos mértékig még most is viszolygunk tőlük. E kötetben új megközelítésben elemzem a ma is vitára ingerlő fogalmakat, ill. a mögöttük álló rendszereket. Bizonyítani próbálom: lehet és elengedhetetíenül szükséges újat mondani a kelet-európai és a magyar történelem legfájdalmasabb kérdéseiről.
Pelle JánosA Könyv Magyarul!


Letöltések Antiszemitizmus és totalitarizmus ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Antiszemitizmus és totalitarizmus ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  144
  Cover:
  STITCHED
  ISBN:
  9639134139
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1999
  Commodity code:
  2115083 / 1019305
  Series:  TAGS:
  Online Antiszemitizmus és totalitarizmus ebook, könyvet Antiszemitizmus és totalitarizmus FB2, Download Antiszemitizmus és totalitarizmus PDF , Download Antiszemitizmus és totalitarizmus MOBI, Online Antiszemitizmus és totalitarizmus könyvet, ingyenes letöltések Antiszemitizmus és totalitarizmus IPhone, Online könyvet Antiszemitizmus és totalitarizmus PDF, ingyenes Antiszemitizmus és totalitarizmus DJVU, ingyenes letöltések Antiszemitizmus és totalitarizmus TXT, letöltések Antiszemitizmus és totalitarizmus RTF, Online Antiszemitizmus és totalitarizmus FB2 , e-könyvet Antiszemitizmus és totalitarizmus letöltések TXT, ingyenes Antiszemitizmus és totalitarizmus letöltések könyvet, e-könyvet Antiszemitizmus és totalitarizmus download MOBI, letöltések Antiszemitizmus és totalitarizmus IPad, olvas Antiszemitizmus és totalitarizmus MOBI, olvas Antiszemitizmus és totalitarizmus DOC, ingyenes Antiszemitizmus és totalitarizmus AWZ, Download e-könyvet Antiszemitizmus és totalitarizmus iPad , ingyenes Antiszemitizmus és totalitarizmus DJVU, Download Antiszemitizmus és totalitarizmus e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Antiszemitizmus és totalitarizmus DVD, olvas Antiszemitizmus és totalitarizmus TXT, Book Antiszemitizmus és totalitarizmus letöltések DJVU, Antiszemitizmus és totalitarizmus letöltések könyvet ingyenes, Antiszemitizmus és totalitarizmus letöltések könyvet pdf ingyenes, Antiszemitizmus és totalitarizmus pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Antiszemitizmus és totalitarizmus pdf ingyenes, Antiszemitizmus és totalitarizmus letöltések könyvet epub ingyenes, Antiszemitizmus és totalitarizmus ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply