Alpesi kalandozások


“Laikus közönség gyakran teszi föl a kérdést: Mivégre kell hát fölmásznotok a nagy hegy tetejére, életveszélynek tenni ki magatokat, mikor idelentről is éppoly jól lehet a csúcsokat csodálni?
Jégtűivel, tornyaival olyan tud lenni egy gleccser, mintha a háborgó tenger fagyott volna jéggé egy szeszélyes pillanatban. A csodálatos sziklafalak és ormok gótikus katedrálisra emlékeztetnek. Egy-egy hegycsúcsról olyan kilátás esik, mely fenségében, nagyszerűségében semmihez sem fogható. Ám nem egyedül a természeti csodák vonzása az, ami bennünket a kitaposott utakról letérít. Másik nagy hajtóerő a nehézségek leküzdésén érzett újjongó öröm. Így érez a tornász is, ha hosszas edzés, és probálkozás után sikrül végre egy nehéz gyakorlatot elvégeznie. A küzedelmesen kivívott győzelem öröme. De az újonc tornász nagy veszélynek teszi ki magát, ha olyan gyakorlattal próbálkozik, mely meghaladja képességeit, fölkészültségét. Épp így csak csúfos kudarcra számíthat az, aki egyedül, szakavatott vezetés nélkül, tapasztalatok híján vágna neki a magashegyeknek. Ahhoz, hogy jó hegymászó válhassék az emberből, nemcsak fizikai adottságok szükségesek, de a megfelelő lelki-szellemi kondíció is. Testnek és léleknek szigorú iskolája, egészségüknek kiapadhatatlan forrása a hegymászás, és ez még mindig elég ok lesz arra, hogy a csúcsok felé vonza a rátermetteket.”- Zsigmond Emil az 1870-es és 80-as évek körül a modern hegymászóiskola, a vezetőnélküli mászás üttörőjeként járta az Alpokat. Első csúcshódításainak emlékét őrzi többek között a Zsigmond-csúcs, a Zsigmondi-csorba elnevezés. Korai halála után kötetbe gyűjtötték hegymászótúráit – írásai ma is elevenek, izgalmasak. Nagyváthy János rekonstrukciójának, aktualizált információinak köszönhetően bármikor nekivághatunk a csúcsok újramászásának.A Könyv Magyarul!


Letöltések Alpesi kalandozások ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Alpesi kalandozások ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  280
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  680 gr
  ISBN:
  9789639352674
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2110676 / 1084530
  Format:


  TAGS:
  Online Alpesi kalandozások ebook, könyvet Alpesi kalandozások FB2, Download Alpesi kalandozások PDF , Download Alpesi kalandozások MOBI, Online Alpesi kalandozások könyvet, ingyenes letöltések Alpesi kalandozások IPhone, Online könyvet Alpesi kalandozások PDF, ingyenes Alpesi kalandozások DJVU, ingyenes letöltések Alpesi kalandozások TXT, letöltések Alpesi kalandozások RTF, Online Alpesi kalandozások FB2 , e-könyvet Alpesi kalandozások letöltések TXT, ingyenes Alpesi kalandozások letöltések könyvet, e-könyvet Alpesi kalandozások download MOBI, letöltések Alpesi kalandozások IPad, olvas Alpesi kalandozások MOBI, olvas Alpesi kalandozások DOC, ingyenes Alpesi kalandozások AWZ, Download e-könyvet Alpesi kalandozások iPad , ingyenes Alpesi kalandozások DJVU, Download Alpesi kalandozások e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Alpesi kalandozások DVD, olvas Alpesi kalandozások TXT, Book Alpesi kalandozások letöltések DJVU, Alpesi kalandozások letöltések könyvet ingyenes, Alpesi kalandozások letöltések könyvet pdf ingyenes, Alpesi kalandozások pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Alpesi kalandozások pdf ingyenes, Alpesi kalandozások letöltések könyvet epub ingyenes, Alpesi kalandozások ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply